Adina Vața: Despre rolul pe care vointa il joaca in modelarea viitorului

descărcare

Despre rolul pe care vointa il joaca in modelarea viitorului

Atunci cand este vorba despre viitorul unei persoane, vointa reprezinta cea mai importanta parte. Cand ai vointa, chiar daca mai intampini anumite probleme, cu ajutorul acesteia vei trece peste mereu.

Consider ca atunci cand o persoana doreste sa faca ceva pentru propriul sau viitor, cel mai important este sa aiba vointa, deoarece aceasta joaca un rol foarte important in modelarea acestuia.

Un prim argument adus in favoarea opiniei mele are legatura cu persoanele care au avut vointa, aceasta reprezentand o mare parte din efortul depus pentru a-si modela viitorul. De exemplu, o persoana cu o vointa exceptionala poate fi reprezentata de o persoana cu handicap, care in ciuda problemei sale a realizat multe lucruri importante, a reusit sa treaca peste multe probleme, toate acestea cu ajutorul vointei.

Al doilea argument este reprezentat de persoanele care zic ca fac tot ce se poate pentru a ajunge undeva, pentru a deveni cineva, dar ca nu pot face acest lucru, nu-l pot finaliza din cauza a cine stie ce factori externi. De fapt, adevaratul motiv al nerealizarii planurilor de viitor il reprezinta lipsa de vointa. De exemplu, o persoana cu un grad de vointa foarte slab dezvoltata este Ghita din ,,Moara cu noroc”. Acesta, daca avea suficienta vointa, putea realiza tot ceea ce si-a dorit doar cu ajutorul familiei, putea avea o viata lunga si linistita fara a se implica in lucrurile ilegale ale lui Lica, dar cum si multe persoane din viata reala fac, Ghita a ales calea cea scurta.

In concluzie, atunci cand doresti sa ai un viitor frumos, bine conturat, vointa trebuie pusa la treaba, si chiar daca uneori ea ne conduce pe drumul mai greu, trebuie sa stim ca uneori mai usor nu este neaparat mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.