Ion R. Popa: Războiul hibrid – divide et impera

Despre războiul hibrid

http://blog.revistaderecenzii.com/

DIVIDE ET IMPERA

Neomarxiști au ajuns să fie numiți toți cei care nu îmbrățișează extrema dreapta, acel amestec toxic de ură și lipsa de educație. Rezultatul, la fel ca în ’30 și în ’40, nu poate fi decât unul inept. În contrapartidă, acești reactivi ar dori și ei eliminarea oricărei forme de diversitate, fiind percepută ca o amenințare constantă la existența majoritară, tradițională. Aici este practic “figura” – ca să spun ața, existența majoritară în viziunea acestora nu are nicio legătură cu forme moderate de menținere a tradițiilor și identității. Dacă pentru exemplificare conservatorismul se poate reduce în mod plastic la „don’t fix what is not broken” forma asta deviată de neo-naționalism nu achiesează doar la valori tradiționale, ci impune opțiunile majoritare unei minorități. Asta intra în coliziune cu democrația, locul unde vocile minorității (politice) și majorității (tot politice) trebuie discutate. Democrația nu este dictatura majorității, cum ne-am obișnuit noi de doi ani de zile. Nota bene, nici majoritatea nu trebuie să se schimbe doar să multumească o minoritate, dar nici minoritatea nu trebuie sa renunțe la valori astfel încât să dispară.

Mai adaugi si niste emisiuni in care punem egal intre sovietul suprem si Uniunea Europeana, mai chemi si vreo doi oameni care erau ei importanti prin ’90 – dar de atunci ma intreb daca si-au luat medicamentele – si ai facut un ghiveci excelent de prostie, pseudostiinta si teorii ale conspiratiei care iti explica tot, fara a putea proba nimic.

Separat, aceste paragarafe de mai sus nu ar fi, poate, interesante decat eventual la nivelul unui rubrici “diverse”, insa daca le pui una langa alta, incepe sa semene cu o orchestra simfonica. Fiecare instrument stie cand, cat si cum sa cante, adunand ascultatori la poluri opuse ale scenei, carora le redau fix ceea ce vor sa auda.

Putem de aici trage o concluzie partiala: este un exercitiu bun de radicalizare a societatii si eliminarea oricaror forme de moderatie.

Problema mea finala este rezultatul celor doua forme de prostie si incompetenta justificata, deoarece atrasi in extreme, istoric vorbind au fost in mare parte persoane cu un aport mediocru in societate, cu anumite exceptii notabile. Practic, neomarxismul produce inca o garnitura de hipioti neadaptati conditiilor actuale de trai si, daca nu ati observat, traiul este greu, munca este grea iar un idiot care isi justifica sistematic si ideologic esecurile pe seama succesului altora nu are cum sa fie un factor util social. La fel in partea cealalata, un scelerat care isi bate nevasta ca asa se simte el mai alfa-traditional propune mijloace violente de impunere si, mai mult, ar vrea si demolarea elementelor care au generat pace pe acest continent timp de 70 de ani devenind la fel de inutil societatii. Si mai periculos, aceste elemente de neo-extrema stanga, respectiv dreapta distrug vectorii societatii, vectori care pot identifica si prioritiza concret amenintarile. Si amenintari exista.

Pentru acest articol m-am documentat de pe site-uri, dintr-un spectru si dintr-altul. Nici unii nu vorbeau despre amenintarile concrete la societate, atat de natura administrativa cat si militara. Niciun cuvant pe aceste site-uri cu privire la disolutia autoritatii statului, ca pana sa imi ia emigrantul locul de munca, ma omoara naibii un tampit eliberat mai devreme din inchisoare – ca vezi Doamne, a fost oprimat la inchisoare. Nici un cuvant despre disolutia notiunii de responsabilitate, in special in functia publica. Inchei aici partea administrativa. Mai departe, nici un cuvant cu privire la amenintarile Rusiei la adresa Romaniei, cu subiect si predicat, nevoalat si clar, sau la sabotarea sistematica a contractelor de inzestrare. Oarecum ar trebui sa intelegem ca amenintarile la securitatea nationala sunt generate de tot felul de evenimente izolate, generalizate in buna traditie a manipularii la mintea cocosului. Toti cetatenii romani sunt bistriteni, clar si logic. De ce? Pai stiu eu 3 cetateni romani care sunt bistriteni, deci am dreptate, ca eu locuiesc acolo.

Da, acesta este un articol din seria Razboiului Hibrid la care Romania este parte deja. Eram curios doar cati dintre dvs, stimati cititori, ati realizat asta pana la ultimul paragraf.

Titlul corect trebuia sa fie: Razboiul hibrid – partea a IV-a: Divide et impera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.