Nirvana lui Dumnezeu, de Liviu Florian Jianu

 

images Pe mine mă înspăimântă genul acesta de retragere în Nirvana lui Dumnezeu, chiar și în cele mai evoluate forme și fonduri de spirit ortodox – în timp ce – în jur – prostia ajunge pe noi culmi. Aceasta nu e protestantism – nu e nici formă sau fond de anticreștinism – este mai degrabă un fond și o formă de anticretinism – de a nu te închina la ziduri, la tablouri, la oase – ca formule sacramentale – ci a lupta – fie și prin simpa comunicare – cu oamenii – că este scurtă comunicarea cu Dumnezeu – și se face tot mixt – cu el și cu ei – simultan,
cât despre anihilarea conștiinței – păi ce sunt? – sau de ce aș mai fi ? – dacă sunt șurubul lui Dumnezeu?


Eu zic că aceasta este o imagine bună de tot – omul cu conștiința suspendată – un roboțel în slujba Merelui Robot cu telecomandă, care îl comandă.

Fără liber arbitru – fără libertatea de conștiință – vax albina crema puca pentru mine – și viața de apoi.Păi, iar – în ea – ce sunt, iar? Un condamnat veșnic – la ascultat ode, preamăriri, tămâieri și ascultare necondiționată?
Pai, atunci, Dumenzeu ar putea să fie orice fost, actual, viitor – lider maxim. Cu tot fastul și belșugul asociat grelelor lui răspunderi care ne apasă.
Măcar – încerc – deși comit erori – să nu îi fac proști pe alții…

Un comentariu la „Nirvana lui Dumnezeu, de Liviu Florian Jianu

 1. Vremea trece, vremea vine… Degeaba!

  Și azi, Luceafărul ne spune:
  – Unde-s tertip și-apucătură,
  Corupție-n …adunătură,
  Conștiința-i doar o ficțiune…

  Petre Cazangiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.