Ştefan Vlăduţescu: Formule existenţiale şi adresări literare

Ștefan Vlăduțescu, Formule și adresări literare, Editura Sitech, Craiova, 2010, 198 p., 15 lei.

Supraviețuirea simțului estetic și a spiritului critic, evoluția literaturii, funcționarea canonului și a revizuirilor acestuia, rămânerea cu consecvență în axele autonomiei esteticului și în coordonatele unor standarde de lectură, precum și faptul că există sensibilitate față de literatură constituie argumente pentru actualitatea istoriei literare. Ștefan Vlăduțescu

 

„Izvorașul. Revistă de muzică, artă națională, folclor și teatru sătesc” (Număr festiv)

Izvorașul. Revistă de muzică, artă națională, folclor și teatru sătesc” la 20 de ani de la apariție (1 iunie 1919 – 1 iunie 1939). NUMĂR FESTIV. Nr. 6 – 9, iunie – septembrie 1939. Preț: 100 ron.

În acest număr, care găzduiește fotografia fiecărui semnatar, adresează mesaje, între alții: Regele Carol al II-lea, Nicodim Munteanu (Patriarh al României), Petre Andrei (Ministrul Educației Naționale), D. Gusti, D. Țoni, N. Iorga, Generalul I. Manolescu, Stanciu Stoian, Pr. Gh. N. Dumitrescu-Bistrița, Șt. Vlădescu, Mihail Bulacu. (Red.)

Mesajul

Ștefan Vlăduțescu, Mesajul în comunicarea filosofică, Editura Sitech, Craiova, 2005, 450 p., 15 lei.

Ne aflăm în fața unei lucrări de sinteză a celor mai recente și diverse perspective asupra limbajului și comunicării, nota de originalitate fiind indiscutabilă, mai ales în registrul stilistic. Prof. univ. dr Vasile Macoviciuc

ȘTEFAN VLĂDUŢESCU: Concepte fundamentale ale comunicării, de Dan Ionescu

Ștefan Vlăduțescu: Concepte fundamentale ale comunicării

de Dan Ionescu

În ce priveşte prezenţa sa în scena comunicării, Ştefan Vlăduţescu nu părăseşte prin cartea Concepte şi noţiuni de comunicare şi teoria mesajului (Craiova, Sitech, 2009) se menţine în linia tipologică în care s-a înscris prin studiile anterioare, aceea a spiritelor ce se străduiesc să-şi rezume, să-şi sintetizeze şi să-şi configureze experienţele în principii şi elemente categoriale.

Continuă să citești

Un compendiu de literatură spaniolă

Un compendiu de literatură spaniolă

de Dan Ionescu

 

 

Profesorul Geo Constantinescu a publicat, la editura Scrisul Românesc, un studiu în limba spaniolă, Poesia española del siglo XX (hasta el año 1939).

După o Introducere de precizare a principiilor, didactice în special, de realizare a cărţii, o primă secţiune este consacrată poeţilor momentului 1898, în special, lui Miguel de Unamuno, „el gran escritor“, şi lui Antonio Machado.

Continuă să citești