Îngerii de la casa morarului

Îngerii de la casa morarului (roman), de Ion. R. Popa, Editura MJM, Craiova, 2011, 310 p.

Cel puțin ca spațiu în conexiune cu precedentul (Întâlnirea de la casa morarului), romanul de față: Îngerii de la casa morarului propune dimensiuni noi ale felului în care o poveste de dragoste poate continua sau are prerogative să-și afle rădăcina în solul prosper al credinței creștine, că există viață și după extincție. Desigur, titlul e despre doi tineri atât de inocenți în relația lor, încât apelativul îngeri le e cel mai potrivit. Între ei și lume există mult romantism. (Red.)

 

Întâlnirea de la casa morarului

Întâlnirea de la casa morarului (roman), de Ion R. Popa, Editura MJM, Craiova, 2010, 304 p.

Roman atractiv, cu subiect care vine din vâltoarea unui trecut solit, într-un prezent fără posibilități prea mari față de vechi întâmplări, decât de a le rememora și de a le analiza din nou. Bine scris, riguros, cartea  Întâlnirea de la casa morarului apare ca variantă prozaică la aplecarea lui Ion Barbu de a sonda perimetrele și nuanțele acestora. (Red.)

Incantația cosmică a unui inițiat

Incantația cosmică a unui inițiat: N. N. Negulescu

 de prof. dr Adrian Botez

Avem în faţă poemele unui iniţiat, N.N. NEGULESCU. Un transmodernist iniţiat. Sunt două volume („LACRIMI DE DIAMANT[1] – cu o Prefaţă de  Florea Miu –  Forma Cuvintelor – şi „OCHIUL DE FOC[2] – cu o dublă Prefaţă: una de Harion Voroneţeanul – Calea Regală, precum şi una de Petre Ciobanu: Metafizica triunghiului originar).

Continuă să citești

Un autor nou

Un autor nou

de Dan Ionescu

Povestirile lui Florin Giurcă au consistență în propria-i biografie. Povestirile sunt elaborate în detalii exacte, cu atenție pentru a nu greși în poziționarea lor într-un univers aflat la marginea dintre prezent și trecut. Cu alte cuvinte, evenimentele acestei cărți se consumă într-un spațiu care permite și fantezie, datorită aspectului lor memorialistic.

Continuă să citești