Renașterea

Renașterea. Revistă de cultură creștină și viață bisericească ortodoxă”, An XII, septembrie, Nr. 9, 1933. Preț: 50 de lei. (pentru detalii: [email protected]).

Pe atunci, P. S, Vartolomeiu scria despre Răutatea zilei și datoria preoțimei. Alte titluri interesante: Criza religioasă în Germania, Adorarea Sf. Vestmânt, Apostolatul maritim, Rezoluții episcopale, Pe urmele trecutului.

Ne vorbește părintele Cleopa – 15

 

“Nimic sub soare nu este mai dulce ca numele lui Iisus” 

Prezentarea cărţii Ne vorbește părintele Cleopa – 15

de Liviu Florian Jianu

Părintele Cleopa Ilie s-a născut în comuna Suliţa, judeţul Botoşani, la 10 aprilie, anul 1912;  familia Ilie a avut zece copii, dintre care doi au murit de mici, iar opt copii (patru băieţi şi patru fete) au supravieţuit; “Părinţii săi, Alexandru şi Ana Ilie, au fost un exemplu viu de trăire crestină, fiind iubitori de Dumnezeu, de biserică şi de copii. Nu lipseau niciodată de la sfintele slujbe, făceau milostenie, se rugau mult împreună cu copiii, şi duceau o viaţă curată şi bineplăcută lui Hristos. Casa lor era ca o biserică, aşa cum povestea şi Părintele Cleopa: ”Aveam o cameră toată numai cu icoane. Un fel de paraclis. Acolo ne rugam. Chiar şi la miezul nopţii ne sculam şi făceam rugăciuni”. Nu se auzea între ei de înjurături, beţie, desfrâu, judecăţi pentru avere şi avorturi, ci viaţa de zi cu zi curgea lin ca o apă dulce de izvor, căci aşa se moştenea din moşi-strămoşi şi aşa era tradiţia creştină în partea locului.”( din “Viaţa părintelui Cleopa”, de arhimandrit Ioanichie Bălan).

Continuă să citești

Declanșatorul de plăceri

10. XI. 1759 – s-a născut Friedrich von Schiller, în  Marbach am Neckar, Germania (m. 1805, în Weimar);

10. XI. 1942 – s-a născut Dan Cristea, în București;

10. XI. 1932 – s-a născut Ștefan Cazimir;

10. XI. 1937 – s-a născut Ioana Bantaș, în Slatina (m. 7. XII. 1987, București);

10. XI. 1945 – s-a născut George Țărnea, în com. Sirineasa, jud. Vâlcea (m. 1. V. 2003, București).

Declanșatorul de plăceri

Acelaşi vin – cu nobilă sorginte –
În multe feluri poate fi sorbit
Şi poţi uşor uita de cele sfinte
Dacă, privindu-l, te şi laşi orbit.

Continuă să citești