ALINA ŢENESCU: „Comunicare, sens, discurs” (Book Review), de Ştefan Vlăduţescu

Alina Ţenescu: „Comunicare, sens, discurs”

de Ştefan Vlăduţescu

La debutul său editorial, cadrul universitar Alina Ţenescu ne reţine atenţia cu o lucrare temeinică, riguroasă şi de o remarcabilă acurateţe ideatică („Comunicare, sens, discurs”, Craiova, Editura Universitaria, 2009). Structurat pe şase piloni, studiul se situează în domeniul ştiinţelor comunicării, mai exact, în acela al comunicologiei (cu un termen al lui J.A. DeVito din „Communicology”, New-York, Harper and Row, 1982). Convergenţa zetetică (de investigare) se realizează pe o platformă din zona comunicării. Fiecare capitol porneşte de la comunicare şi se înapoiază autoreflexiv asupra ei, păstrând permanentă în background raportarea la „relaţia comunicare-sens-discurs”.

Continuă să citești

ȘTEFAN VLĂDUȚESCU: Adevărata tăcere vorbeşte

descărcare

Adevărata tăcere vorbeşte

                                                                           de Ştefan Vlăduţescu

         Se poate să nu se spună nimic şi să se considere aceasta drept o tăcere. A nu spune nimic nu reprezintă o tăcere decât când acest lucru se constituie ca un act de răspuns la o necesitate de a spune ceva. A nu spune nimic capătă valoare de tăcere doar în măsura în care ar fi ceva de spus. Cu alte cuvinte, tăcerea vorbeşte. În mod normal, ordinea comunicaţională ne obligă să tăcem sau să spunem ceva mai mult decât tăcerea. A nu face diferenţa între o tăcere („semnificativă”) şi o linişte arată o inaptitudine în gestionarea comunicării.

Continuă să citești

Daniela Gifu: PĂCATUL NELINIŞTII / LE PÉCHÉ DE L’INQUIÉTUDE, Lansare de carte

afis lansare Tg. Mures

LANSARE  DE  CARTE

Daniela  Gifu 

PĂCATUL NELINIŞTII 

Editura EIKON – 2012

            Marţi, 5 februarie, cu începere de la ora 17, la Centrul de dezbateri socio-politice şi culturale „Emil Dandea” din Târgu-Mureş, Piaţa Trandafirilor nr. 5, va avea loc lansarea volumului bilingv PĂCATUL NELINIŞTII / LE PÉCHÉ DE L’INQUIÉTUDE de Daniela Gifu.

Continuă să citești