Allan & Barbara Pease: Mecanismele gândirii

descărcare

Allan & Barbara Pease: Mecanismele gândirii

de Mirela Teodorescu

 

 

Toată lumea glumeşte pe seama diferenţelor de comportament dintre bărbaţi şi femei, dar puţini sunt cei care ştiu că majoritatea au la bază chiar diferenţe de construcţie a creierului. Împreună cu limbajul non-verbal, diferenţele acestea au un impact covârşitor în relaţiile interumane. Allan & Barbara Pease explică de ce nu trebuie subevaluate aceste diferenţe, în cartea: “De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile se uită în oglindă?” (Bucureşti, Curtea Veche Publishing, 2008).

Continuă să citești

Anghel Nicolae Păunescu: Flacăra din adânc

descărcare

O carte altfel despre credință

de Dan Ionescu

Alcătuită din eseuri publicate mai înainte, în revistele de specialitate religioasă, „Polemika”, „Timpul”, „Caietele Columna”, „Interval”, cartea Flacăra din adânc (Editura Scrisul Românesc, 2011), de Anghel Nicolae Păunescu, aduce în prim-plan, subiecte inspirate de capitole diverse din Biblie.

Continuă să citești

Gavril Moldovan: Mâna stângă

rţile din Mâna stângă

de Dan Ionescu

Volumul Mâna stângă de Gavril Moldovan, apărut la editura Charmides din Bistriţa, în 2004, este, după cum se menţionează, „o antologie, selecţie de autor”. Prefaţa este semnată de Petru Poantă. Primele poeme sunt, evident, din volumul de debut al autorului, din Recolta de vise (ed. Dacia, 1989). Cu toate că sintagma-titlu, prin genitivul partitiv “viselor”, indică armonie între tinereţe şi maturitate, totuşi le şi separă, tocmai prin atributele lor, de avânt, respectiv, de recoltare (a ceea ce avântul ia din orizonturi, visuri).

Continuă să citești