Stefan Vladutescu: New media. Din manuscrisele Profesorilor

În cazul new media, spre deosebire de mass-media tradiţională, în care informaţia circulă numai de sus în jos, avem de-a face cu o inversare a sensului de circulaţie a informaţiei.

New media presupune participarea consumatorului de informaţie şi implicarea lui, fie că e vorba de bloguri, fie că e vorba de forumuri de discuţii sau simple opinii lăsate pe Internet pe marginea unor articole de ziare. Publicul are astfel şansa să devină furnizor de conţinut, fapt care duce la o necesitate de reorientare a activităţii de analiză a surselor deschise de informaţii.

Continuă să citești

Stefan Vladutescu: Portalul video. Din manuscrisele Profesorilor

Portalul video (platformă web prin intermediul cărora utilizatorii pot încărca fişiere video de dimensiuni diferite, ulterior accesibile online publicului larg), deşi a fost folosit, cu precădere, pentru divertisment, a devenit mediul la care recurg o serie de posturi de televiziune şi reporteri pentru a-şi posta produsele jurnalistice, unele dintre ele realizate exclusiv petnru aceste site-uri. Cele mai populare portaluri sunt youtube.com şi liveleak.org.

Continuă să citești