Mirella Ferrera: Populaţii ale lumii. Cronică, de Mirela Teodorescu

Am scris despre o carte fermecătoare! As fi vrut să inserez și fotografii, dar nu am găsit,  este de o calitate impresionantă!

Sper să placă și altora”. (Mirela Teodorescu)

Mirella Ferrera este absolventă de Antropologie Culturală, specializată în culturile din Mezoamerica, Africa şi zona mediteraneană. A participat la cercetări de teren din Andaluzia şi Kenia şi a colaborat la traducerea şi revizuirea articolelor din secţiunea “Peoples and Cultures of the Word” din ediţia italiană a Enciclopediei Britanice. A desenat hărţi şi a elaborat fişe etnografice pentru Atlasul Populaţiilor (Utet, Italia) şi a editat intrările etnologice din Dicţionarul Enciclopedic, publicat tot de Utet.

Continuă să citești

Anunțul oficial al Festivalului Internațional de Creaţie Literară “TITEL CONSTANTINESCU’’

ASOCIAŢIA ,, RENAŞTEREA RÂMNICEANĂ’’ ŞI EDITURA RAFET

AU DESEMNAT CÂŞTIGĂTORII

CELEI DE-A VI-a EDIŢII

a Festivalului Internaţional de Creaţie Literară

“TITEL CONSTANTINESCU’’

        În acest an, numărul celor înscrişi a fost mai mare decât anul trecut, însumând  804  creaţii literare, dintre care 20 au fost nominalizate la marile premii.

 Premiile care s-au acordat:

Continuă să citești

Cel mai iubit dintre pământeni…

S-a întâmplat astăzi….

1922- S-a născut scriitorul  Marin Preda, Marele singuratic  (decedat în 1980,  la doar 58 de ani, după ce a terminat de scris Cel mai iubit dintre pământeni )

Îmi vine greu să-ți scriu când mi-e dor de tine, tot așa cum mi-e greu să-ți vorbesc (…) Și acum să-ți spun că mi-e dor de ființa ta și de tot ce îmi amintește de ființa ta. (…) Să-ți ating fața cu palmele, să mă bucur de ochii tăi. Mi-e dor de gestul tău, a cărui finalitate e smulgerea unui fir negru din părul tău rămas rărit pe creștet. Mi-e dor de glasul tău, de mișcările domoale ale trupului tău. (…) De când ai plecat vântul și ploaia și cerul întunecat se străduiesc să ne convingă că primăvara încă n-a sosit. “ (Scrisori către Aurora) Continuă să citești