Alina Gherman: Spectacolul „Hedda Gabler” al Casei de Producţie TVR, desemnat de UNITER drept cel mai bun spectacol de teatru TV

Hedda Gabler 1 - foto TVR

Spectacolul „Hedda Gabler” al Casei de Producţie TVR,

desemnat de UNITER drept cel mai bun spectacol de teatru TV

  

De ani de zile aşteptăm bucuria de a şti că se reiau emisiunile de teatru de la Televiziunea Română. De ani de zile premiul rezervat pentru acest gen nu s-a acordat din cauza lipsei producţiei de teatru tv. În sfârşit, putem purcede la reluarea acestei tradiţii importante”, a declarat Ion Caramitru, Preşedintele UNITER, în cadrul Galei Premiilor UNITER, eveniment care a avut loc luni, 28 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu Mureş. În acelaşi context, la dezvăluirea numelui câştigătorului pentru această secţiune, fostul Preşedinte Director General al TVR, Cristian Hadji-Culea, i-a urat „solvenţă continuă şi perenă TVR-ului”.

Continuă să citești

Ionuț Caragea: Acest exil spiritual continuu. Recenzie, de Prof. univ. dr. Florentin Smarandache

UNMG-Certificate of recognition-Ionut Caragea

Nu sunt primul care să remarce stilul paradoxist al poetului Ionuţ Caragea, membru de onoare al Asociaţiei Paradoxiste Internaţionale – colaborator la volumul 6 al Antologiei Paradoxiste Internaţionale (antologie ajunsă în prezent la volumul 10, timp de două decenii: 1993-2013), în care îi este publicat poemul de mari dimensiuni „Analfabetism literar” (52 strofe în care autorul, la fiecare două strofe, foloseşte o singură literă pentru începutul tuturor cuvintelor, cu excepţia strofei finale), şi evidenţiat de Universitatea din New Mexico – Gallup, pentru merite culturale. Alţi scriitori au întrezărit talentul său. Precum Cezarina Adamescu, care vorbeşte despre paradoxul din poezia „Ceva din mine caută ceva” în revista Agero din Stuttgart (recenzie din 9 mai 2009), iar Prof. Dr. Constantin Miu desprinde antinomiile autorului din poemele „Marea singurătate a zborului”, „Cer fără scări” şi „Guru amnezic” (recenzii publicate în revista Sferaonline la 9 august 2009 şi 13 decembrie 2009) .

Continuă să citești