Dale Carnegie: Secretele succesului – Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent. Recenzie de Mirela Teodorescu

descărcare

Succesul înseamnă să obţii ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obţinut“- Dale Carnegie

 

Dale Carnegie, s-a născut pe 24 noiembrie 1888 la o fermă săracă din Missouri şi s-a stins din viaţă pe 1 noiembrie 1955, la Forest Hills, New York. Este considerat cel mai mare autor de literatură motivaţională al secolului XX. După absolvirea facultăţii, vinde cursuri prin corespondenţă în Nebraska şi obţine câteva roluri ca actor la New York, fără mare succes. În 1912, este angajat de Young Men Christian Association să predea cursuri pentru adulţi şi descoperă, accidental, o metodă prin care poate diminua teama celor care vorbesc în faţa unui public numeros. Astfel începe faimoasa carieră de orator şi autor de mare succes a lui Dale Carnegie.

Continuă să citești

Piesă muzicală propusă de compozitorul Marin Voican – Ghioroiu

Amélie Nothomb: Igiena asasinului. Recenzie de Mirela Teodorescu

descărcare

Igiena asasinului (franceză Hygiène de l’assassin) – Apărută în 1992, cartea marchează debutul  autoarei Amélie Nothomb în literatura franceză. Scris la vârsta de 25 de ani, romanul surprinde prin vioiciune, prin modul în care sînt mânuite cinismul și ambiguitatea. Amélie Nothomb nu e franţuzoaică, ci belgiancă. Născută în Japonia şi plimbată prin toată lumea de părinţii ei diplomaţi. A studiat filologia. Aceste coordonate vor marca modul în care a construit romanul: „materia primă” e trecutul/povestea personajului principal. Acesta se ţese, se încurca şi se fragmentează, apoi se  eşantionează controlat pe parcusul cărţii.

Continuă să citești

Alina Gherman: Replici shakespeariene: Marcel Iureş, Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică Jr şi Mihai Constantin în „Hamlet” (regia: Liviu Ciulei) – luni, la TVR 2

Hamlet 9-p18trfqp81e3g192k1png11h110a6

Teatrul Naţional de Televiziune

 

Replici shakespeariene: Marcel Iureş, Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică Jr şi Mihai Constantin în „Hamlet” (regia: Liviu Ciulei) – luni, la TVR 2

 

„Piesa e laţ în care pot pe rege să-l înhaţ!”

(„Hamlet” în piesa omonimă a lui William Shakespeare)

 

În luna aprilie a acestui an, cu ocazia împlinirii a 450 de ani de la naşterea lui William Shakespeare (n. 23 aprilie 1564 – d. 23 aprilie 1616), Casa de Producţie TVR programa difuzarea unei montări a piesei „Hamlet” în viziunea directorului de scenă Tompa Gabor (premiera tv: 1988).

Continuă să citești

Alina Gherman: TVR 2 difuzează în acest final de săptămână un documentar dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni

Candela 1

TVR 2 difuzează în acest final de săptămână un documentar

dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni

TVR 2 difuzează în acest final de săptămână documentarul „Candela” („Martirii Brâncoveni”). Filmul este realizat de Vasile Alecu şi este difuzat în două părţi – sâmbătă, 26 iulie, de la ora 22.40 (partea I) şi duminică, 27 iulie, de la ora 18.30, la TVR 2 şi online pe TVRplus.ro.

Continuă să citești