*Concurs de redactare despre extinderea UE!

descărcare

„Atât de asemănători, atât de diferiţi, atât de europeni.” Au început înscrierile la concursul de redactare despre extinderea UE!

*Sursa: publicația „TIMNEWS”

Comisia Europeană lansează concursul de redactare intitulat „Atât de asemănători. Atât de diferiți. Atât de europeni.” Tinerii din întreaga Europă sunt invitați ca în cadrul unui articol de maximum 1000 de cuvinte să își împărtășească opiniile cu privire la una din următoarele întrebări privind extinderea Uniunii Europene sau la ambele:

Continuă să citești

Bogdan Jugănaru: Cele trei trofee GAUDEAMUS

HUMANITAS

Duminică, 23 noiembrie, în ultima zi de târg literar, după ora 16:00 a sosit momentul mult aşteptat şi încărcat de suspans al premiilor care au fost decernate pe secţiuni:

Cele trei Trofee Gaudeamus de la această ediţie au fost acordate editurilor Polirom (locul III), Rao (locul II) surclasate de Humanitas (locul I), la acestea adăugându-se un premiu complementar intitulat Cea mai râvnită carte a târgului care a fost obţinut de volumul lansat de editura Curtea Veche şi intitulat Pas cu Pas semnat de Klaus Iohannis, acordat prin votul publicului.

Continuă să citești

Bogdan Jugănaru: GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2014

lume (2)

GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2014

 

Târgul Internaţional de Carte “Gaudeamus – Carte de învăţătură 2014” şi-a închis porţile duminică, 23 noiembrie, după cinci zile de răsfăţ literar care a adus la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti aproximativ 117.000 de vizitatori, ceea ce dovedeşte o apetenţă consistentă pentru cultură a publicului prezent, preponderent bucureştean.

Cel mai important eveniment cultural desfăşurat la Complexul Expoziţional din Capitală se găseşte la a XXI-a ediţie şi a reprezentat, ca de obicei, etalonul târgurilor de carte din ţara noastră, înregistrând în acest an două recorduri importante: de audienţă şi de evenimente prezentate publicului.

Continuă să citești

Teodora Roșu: GHENGBENG – Avanpremiera unei comedii efervescente despre generația ”in progress”. Cronică de teatru

afis ghengbeng

COMUNICAT DE PRESĂ

GHENGBENG – Avanpremiera unei comedii efervescente despre generația ”in progress”

 

 

În Culise deschide sezonul cadourilor pentru iubitorii de teatru independent  – Vineri, 5 Decembrie, de la ora 19:00, te așteptăm la Imago Pub în Piața Națiunile Unite nr. 3-5 să participi la avanpremiera unei comedii efervescente despre generațiile de astăzi: GHENGBENG.

Continuă să citești

Alina Gherman: Teatrul absurdului

regele moare foto 17
Bucureşti, 23 noiembrie 2014

IN MEMORIAM Eugène Ionesco

Teatrul absurdului: „Regele moare” de Eugène Ionesco, sub direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, luni, la TVR 2

„O să mor… O să mor peste 40 de ani, 50 de ani, peste 300 de ani, mai târziu o să mor, când o să vreau eu, când o să am timp. Eu sunt Regele, eu hotărăsc!” (Marius Bodochi în rolul principal din „Regele moare” de Eugène Ionesco)

În memoria lui Eugène Ionesco (n. 26 noiembrie 1909, Slatina – d. 28 martie 1994, Paris), Casa de Producţie TVR a programat luni, 24 noiembrie, de la ora 20.00, la TVR 2, una dintre piesele marelui scriitor: „Regele moare” („Le Roi se meurt”), sub direcţia de scenă a maestrului Victor Ioan Frunză.

Continuă să citești