Mariana Rusen: Despre „Tarafuri şi Fanfare” cu Grigore Leşe -duminica de la 18.30

drumul lui Lese logo

Despre Tarafuri şi Fanfare cu Grigore Leşe

 

În 2 noiembrie, la Drumul lui Leşe” – la TVR 2, TVR HD şi online la TVR+

 

 

În această duminică, de la ora 18.30, TVR 2 şi TVR HD vă  invită să porniţi din nou pe „Drumul lui Leşe” în inedita călătorie de descoperire a acelor locuri unde tradiţia înseamnă continuitate, identitate, neam, a locurilor unde lumea mai trăieşte dimensiunea magică a vieţii.

Continuă să citești

Alina Gherman: Filmul „Zi că-ţi place!” după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau (regia: Cornel Mihalache)

Zi ca-ti place - foto1

București, 31 octombrie 2014


Filmul „Zi că-ţi place!” după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau (regia: Cornel Mihalache), luni, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro


„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul meu este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place” (Cornel Mihalache)

Continuă să citești

Mariana Rusen: Despre SoNoRo şi alte evenimente culturale la „Arte, carte şi capricii” – sambata la TVR2


liana stanciu

Despre SoNoRo şi alte evenimente culturale la „Arte, carte şi capricii”

 

În această sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 19.00, Liana Stanciu încearcă să descopere răspunsul la o întrebare interesantă: se făcea artă de calitate şi în timpul comunismului? Ar fi fost mai bine ca artiştii să nu creeze pentru a nu cauţiona sistemul dictatorial? Pe acest subiect, Liana Stanciu va analiza arta înainte şi după Decembrie 1989 cu invitaţii săi: Sandra Pralong şi academician Razvan Theodorescu.

Continuă să citești