Mariana Rusen: REVELION cu maraton de filme western la TVR 2

Razbunarea Selinei

Foto: Răzbunarea Selinei

REVELION cu maraton de filme western la TVR 2

 

În premieră, în acest an, TVR 2 vă propune să petreceţi Revelionul urmărind un adevărat maraton de filme western – urmat, din prima zi a anului 2015, de multe alte filme artistice, de animaţie, de muzică bună, spectacole şi emisiuni de divertisment. Mai multe despre acest program puteţi afla în cele ce urmează:

 

Continuă să citești

Regizorul Dominic Dembinski despre „Poveste de iarnă”

Poveste de iarna 2

Regizorul Dominic Dembinski despre „Poveste de iarnă”

 

Casa de Producție TVR: Ce aduce special „Povestea” dumneavoastră „de iarnă” pentru telespectatorii TVR și care este mesajul ei, mai ales în acest timp al sărbătorilor de sfârşit de an?

Dominic Dembinski: În primul rând o viziune modernă asupra unui text cu o vechime de peste 400 de ani. Am încercat să abordez capodopera shakespeariană chiar dacă într-un context diferit, în spiritul ei: un basm filozofic, o meditație asupra Timpului și vârstelor schimbătoare ale omului, care suferă sub vremuri, patimi, obsesii și încercări dictate de diversele etape ale vieții. Și, nu în ultimul rând, o încercare de a crea un poem în imagini pentru formatul unui film de televiziune, deși este filmat în totalitate în platourile TVR.

 

Continuă să citești

Alina Gherman: Premiera TV – POVESTE DE IARNA de William Shakespeare, intr-o versiune contemporana, imaginata de regizorul Dominic Dembinski P

Poveste de iarna 1

PREMIERĂ TV

 

 

„Poveste de iarnă” de William Shakespeare, într-o versiune contemporană,

imaginată de regizorul Dominic Dembinski, luni, 29 decembrie, la TVR 2 și TVR HD

 

*

„Hermiona e neprihănită, Polixenes – nevinovat, Camillo – un supus credincios, Leontes – un tiran gelos, nevinovatul lui prunc – un copil legiuit şi Regele va trăi fără moştenitor, dacă acela care e pierdut nu va fi găsit”.

Continuă să citești