Mariana Rusen: Editii speciale de Paste la TVR2

Liana Stanciu si Dan Puric

Ediţii speciale de Paşte la TVR 2

 

Vineri, 10 aprilie, de la ora 20.10 7 Cuvinte – Povestea unui biruitor: Gheorghe Calciu

În 1948, pe când era student la medicină, este arestat şi începe lunga peregrinare prin închisorile comuniste, unde este supus atrocităţilor inimaginabile şi tratamentelor abominabile celebre în lumea detenţiei politice din România. Numai că, din cei 21 de ani de temniţă comunista şi experienţe degradante, demoralizante, duhul părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa nu iese impuţinat şi slăbit, ci fortificat şi sporit, dând contemporanilor şi urmaşilor săi dovada unei Omenii cu amprentă hieratică. Un film documentar de Andrei Negoiţă Zagorodnâi

Continuă să citești

Eveniment la Târgul Gaudeamus: lansare de carte

pospai

Eveniment la Târgul Gaudeamus: lansare de carte

 

Mircea Pospai – Lacrimile lui Zamolxis

 

Între evenimentele literare organizate de Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, la recenta ediție a Târgului de carte „Gaudeamus”, s-a aflat și lansarea cărții Lacrimile lui Zamolxis, de Mircea Pospai, tipărită la Editura MJM Craiova. Manifestarea a fost moderată de conf. univ. dr. Gabriel Coșoveanu, președintele filialei, s-a bucurat de participarea multor iubitori de literatură, iar opiniile exprimate de avizați critici literari le prezentăm mai jos.

Continuă să citești

Herminia Ibarra: Identitatea profesională. Recenzie, de Mirela Teodorescu

descărcare

Hermina Ibarra este profesoară de comportament organizaţional la INSEAD, o şcoală de administrare a afacerilor din Fontainebleau, în Franţa, unde predă în cadrul programelor de master în Afaceri şi de specializare pentru manageri. A fost membră a corpului profesoral de la Harvard Business School timp de treisprezece ani. Herminia Ibarra a publicat numeroase articole în importante publicaţii ştiinţifice şi aplicative precum Harvard Business Review, Academy of Management Journal, Social Psycology Quarterly. Şi-a luat masteratul şi doctoratul la Universitatea Yale, a avut o  bursă National Science, licenţa a luat-o la Universitatea din Miami.

Continuă să citești