Premieră Casa de productie TVR HAMLET luni 20 APRILIE 2015 – TVR 2

Hamlet_Horatiu_Dinu Lazar

Casa de Producție TVR prezintă în premieră TV „Hamlet”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, la TVR 2 și TVR HD, luni 20 aprilie, ora 19:55

 

 

Luni 20 aprilie, Casa de producție TVR propune publicului „Hamlet”, preluarea spectacolului Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, text clasic remodelat de viziunea post-modernă a regizorului Radu-Alexandru Nica: „Hamlet este un personaj urban prin excelenţă, iar bolile citadine nu-l ocolesc.”

Continuă să citești

Ion Ionescu-Bucovu: Din iubirile lui Octavian Goga

descărcare (1)
Din iubirile lui Octavian Goga
Pe 7 mai 2015 se împlinesc 77 de ani de la moartea lui Octavian Goga, prilej de a  ne aduce aminte cu nostalgie de “poetul pătimirii noastre”.
Era o splendidă lună de primăvară. Începutul lunii mai 1938. Poetul, care se întorsese de curând din străinătate, împreună cu soferul pleacă  cu maşina de la Bucureşti la Ciucea. Pe 4 mai poetul este în mare vervă, avea o buna dispozitie şi o sănătate de invidiat. Spre prânzul acelei zile fatidice a plecat împreuna cu Alexandru Hodos la Cluj să ia masa cu prietenul lor comun, avocatul Laurian Gabor. La întoarcere pe la orele 17, poetul era foarte vesel, interesându-se de masa pentru a doua zi, când trebuia să sosească într-o vizită un principe de Bourbon. Pe când însoţitorul său vorbea la telefon cu staţiunea piscicolă Poeni, de la care trebuia sa ia nişte păstrăvi pentru masă, a auzit din salonul vecin o chemare insistenta şi neobişnuită.

Continuă să citești