Aniversare Gyorgy Harag LIVADA CU VISINI la TVR2

Livada cu visini Mihai Gingulescu Silvia Ghelan

György Harag/Gheorghe Harag – „Livada cu vișini”,

un spectacol-testament, un spectacol-cântec de lebădă,

luni, 1 iunie, ora 19 :10, la TVR2

 

 

Casa de producție TVR propune spre difuzare, la TVR2, în cadrul ciclului ce aniversează 155 de ani de la nașterea lui A. P. Cehov un spectacol unic, îndrăzneț și marcant pentru istoria teatrului din România – „Livada cu vișini”, al regizorului Gyorgy Harag (Gheorghe Harag). Spectacolul a avut premiera acum 30 de ani, pe scena Teatrului de Stat din Târgu-Mureș și are în rolurile principale doi monștri sacri ai teatrului și filmului românesc: Silvia Ghelan (Ranevskaia) și Ion Fiscuteanu (Lopahin).

Continuă să citești

Roxana Petraru: Cele mai bine vândute titluri la cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest

pagina bookfest

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Topul ADENIUM: cele mai bine vândute titluri la cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest

 

ADENIUM a participat la Salonul Internațional de Carte Bookfest, care s-a desfășurat în perioada 20-24 mai 2015, cu o ofertă editorială bogată și diversificată, precum și cu evenimente de excepție.

 

Continuă să citești

UNITER 25 premiu TeatruTV VINOVATUL

ozana oancea, ionel mihailescu 3-VINOVATUL

„Vinovatul”, după Ion Băieșu – Premiul UNITER pentru Teatru TV 2014

 

Luni 25 mai, juriul celei de-a 25 ediții a premiilor UNITER a decis ca din cele trei piese nominalizate anul acesta: „Roman teatral (Însemnările unui nebun)”, după Mihail Bulgakov, dramatizare, adaptare şi regie: Vitalie Lupaşcu; „Vinovatul”, după Ion Băieşu, scenariul şi regia: Ion Gostin și„Zi că-ţi place!”, după Valentin Nicolau, adaptare şi regie: Cornel Mihalache distincția pentru Teatru TV să îi revină teleplay-ului „Vinovatul”, producție a SRTV.

  Continuă să citești

Mariana Rusen: Despre Parsifal, Directorul Executiv si alte premiere-cu Liana Stanciu-sambata, de la 19.00, la TVR 2

Liana Stanciu si Claudiu Istodor

Invitaţie la călătoria săptămânală prin lumea fascinantă a culturii – cu Liana Stanciu

La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 30 mai, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Chiar dacă Salonul Internaţional de carte Bookfest şi-a închis porţile, ecourile celui mai important eveniment cultural al sezonului încă nu s-au stins. Evenimentul a fost reflectat pe larg la TVR 2 unde emisiunea Arte, carte şi capricii a realizat un adevărat maraton editorial – cu cinci transmisiuni directe şi o ediţie specială. Aşadar, în această ediţie sunt prezente câteva dintre cele mai interesante subiecte filmate la Bookfest, plus alte informaţii din lumea fascinantă a culturii.

Continuă să citești

Roxana Petraru: Nr. 194 al revistei TIMPUL

mai 2015

A sosit TIMPUL!

Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 194,

din mai 2015.

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii mai 2015. Nr. 194 al revistei va fi disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

Continuă să citești

Angela Dobran: Povețe cu multe fețe (Lirică). Lansare de carte

povete final

COMUNICAT DE PRESĂ

LANSARE DE CARTE

 

 

Adenium lansează marți, 26 mai 2015, începând cu ora 17, la Biblioteca Centrală Universitară, sala „B.P. Hasdeu”, volumul de poezii „Povețe cu multe fețe”, autor Angela Dobran, ilustrații de Anda Cofaru. Vor participa: Angela Dobran, George Bondor, Gabriel Cheșcu.

Evenimentul se va bucura de prezența extraordinară a maestrului Gheorghe Zamfir.

Continuă să citești

Je suis Charlie? ADENIUM: EVENIMENT EDITORIAL DE EXCEPȚIE PE PIAȚA DE CARTE EUROPEANĂ

je suis charlie_BT_C1

Comunicat de presă

EVENIMENT EDITORIAL DE EXCEPȚIE PE PIAȚA DE CARTE EUROPEANĂ

 

La Editura Adenium din Iași, România, a apărut recent volumul Je suis Charlie? Regândirea libertăţii în Europa multiculturală (coordonator Sorin Bocancea), singura carte care tratează implicațiile cazului Charlie Hebdo dintr-o perspectivă complexă și actuală.

Continuă să citești

Aniversare Radu Penciulescu VICARUL la TVR2, luni 25 mai, ora 19:10

Vicarul 2_Ion Caramitru

La mulți ani, Radu Penciulescu ! printr-un spectacol care a stârnit controverse – „Vicarul”, de Rolf Hochhuth, luni, 25 mai, ora 19 :10, la TVR2

 

 

Casa de producție TVR propune spre difuzare, la TVR2, cu ocazia sărbătoririi regizorului Radu Penciulescu, care împlinește 85 de ani pe 25 mai, o piesă, la acea vreme inedită în România, „Vicarul” de Rolf Hochhuth, pusă în scenă la Teatrul Bulandra,  cu Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Fory Etterle, George Oancea.

Continuă să citești