Filmele verii: În această vară, TVR2 organizează o adevărată paradă cinematografică

Greta-Garbo

În această vară, TVR2 organizează o adevărată paradă cinematografică

 

Programând cele mai bune filme alb-negru, de artă, de Telecinematecă şi româneşti

 

Din 29 iunie, la TVR 2 vara aduce cinefililor de toate vârstele, filme cu adevărat valoroase, cu distribuţii de excepţie şi premii internaţionale.

Continuă să citești

REMINDER PREMIERĂ TEATRU TV „Emigranții” de Slawomir Mrożek

silvian-valcu-lari-giorgescu-emigrantii

În premieră la TEATRU TV – preluarea unui spectacol de succes – Emigranții”, de Slawomir Mrożek, de la Teatrul ARCA,

Luni, ora 20:10, la TVR 2 și TVR HD

 

De-a lungul anilor, „Emigranții”, piesa în două personaje a lui Slawomir Mrożek, a avut parte de diverse distribuții și montări de succes, de la cuplul Mitică Popescu (XX) – Ștefan Iordache (AA) în spectacolul pus în scenă de Mircea Daneliuc în anul 1977 la Teatrul Mic, sau, în același an, cea de la Teatrul de Stat Oradea, cu Mircea Constantinescu și Radu Vaida, până la cea mai recentă, care a avut premiera în această lună la Teatrul Național din Cluj, cu Tudor Lucanu și Matei Rotaru. Casa de producție TVR propune spre difuzare spectacolul independent preluat de la Teatrul Arca, cu Lari Giorgescu și Silvian Vâlcu în rolurile principale.

Continuă să citești

Ileana Ioanid: În căutarea secolului trecut. Cronică, de Dan Ionescu

ioanid

În căutarea secolului trecut*

de Dan Ionescu

*Cronică apărută în revista „Scrisul Românesc”, Nr. 7 / 2015, pp. 6 – 7

 

Optsprezece „povești gândite – gânduri trăite – în retrovizor” și un Epilog a adunat Ileana Ioanid în cel mai recent volum al ei, „V” de la viol (Editura Scrisul Românesc, Craiova, 2014). Titlul, omonim cu al ultimei povești, atrage atenția asupra tematicii predominante, iubirea cu forța.

Continuă să citești

Mariana Rusen: „Arte, carte şi capricii”- ediţie de final de sezon

arte carte si capricii

Arte, carte şi capricii”- ediţie de final de sezon

sâmbătă, 27 iunie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Sâmbătă, 27 iunie 2015, de la ora 19.00, Liana Stanciu vă dă întâlnire pe TVR 2, la ultima ediţie din acest sezon a emisiunii Arte, carte şi capricii. Şi chiar dacă emisiunea va lua o pauză estivală, echipa ei a pregătit subiecte care să vă asigure că artele frumoase şi cultura nu intră niciodată în vacanţă şi ne încântă în fiecare zi, într-o poveste fără de sfârşit a talentului şi creativităţii.

Continuă să citești

Aniversare Slawomir Mrojek si 250 de ani de Teatru public polonez

silvian-valcu-lari-giorgescu-emigrantii

Aniversare Sławomir Mrożek– „Emigranții” o nouă montare, în premieră la Teatru TV Luni, ora 20:10, la TVR 2

 

 

Ascunși în spatele unor inițiale, doi bărbați, emigrantul politic AA și migrantul economic XX, se înfruntă într-un subsol în „Emigranții”, piesa lui Sławomir Mrożekde la a cărui naștere, pe 29 iunie 1930, aniversăm 85 de ani. Această montare, în regia TV a lui Andrei Măgălie, a pornit ca un pariu reușit, o propunere de teatru independent a unui trio de proaspeți absolvenți – doi actori, Lari Giorgescu și Silvian Vâlcu, și un scenograf, Vladimir Turturică.

Continuă să citești