TIMPUL, nr. 196, din iulie 2015

TIMPUL nr. 196

A sosit TIMPUL!

Marius Pârciu: Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 196, din iulie 2015.

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii iulie 2015. Nr. 196 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

Continuă să citești

MIRCEA ELIADE la TEATRU

Sarpele_Bleont

„Șarpele”, dramatizare după nuvela lui Mircea Eliade, premiată de UNITER

„Șarpele” este ecranizarea nuvelei fantastice cu același titlu a lui Mircea Eliade, în regia lui Viorel Sergovici. La granița dintre vis și realitate, dintre descoperire și pasiune stau actorii Ilinca Goia, Cătălina Mustață, Victoria Cociaș, Mircea Rusu, Gheorghe Dinică și călăuza lor, jumătate călugăr, jumătate corupător – Claudiu Bleonț.

În „Șarpele”, un grup de vilegiaturişti iau parte la o petrecere organizată într-un conac boieresc, undeva la țară. Grupul se deplasează la o mânăstire din apropiere pentru a continua petrecerea. Intâlnirea cu Andronic (Cladudiu Bleonț) va schimba cursul firesc al lucrurilor, el implicându-i pe eroii povestirii într-o practică magică și profund erotică.

Continuă să citești