Teatru TV – de ziua Limbii române, comedia NEPOTU la TVR2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ziua Limbii Române, o întoarcere în timp cu „NEPOTU’”, o comedie cu Tamara Buciuceanu Botez și Șerban Pavlu, în regia lui Horațiu Mălăele

Astăzi, ora 20 :10, la TVR 2

În „Nepotu’” lui Adrian Lustig, nepotul din America (Șerban Pavlu, redescoperă realitățile românești împreună cu mătușa sa(Tamara Buciuceanu Botez). Spectacolul preluat de la Teatrul de Comedie este  un veritabil recital al actriţei Tamara Buciuceanu Botez, secondată cu tact şi discreţie de Şerban Pavlu, sub semnul histrionismului inconfundabil al regizorului Horaţiu Mălăele.
Continuă să citești

Inside Out – Întors pe Dos. Cronică de film, de Mirela Teodorescu

descărcare

Inside Out este un film de desene animate 3D, genul aventura, drama, comedie produs de Studiourile Pixar Animation şi lansat de Walt Disney.

Filmul este regizat şi scris de Pete Docter, reprezentând gândurile tinerei Riley Andersen animate de cinci emoţii personificate: Bucuria, Tristeţea, Frica, Furia şi Dezgustul, care încearcă să o conduca prin viaţă în momentul mutării familiei în alt oraş.

Regizorul Docter a început dezvoltarea filmului Inside Out în 2009 după observarea  modificărilor personalitaţii  fiicei sale de-a lungul timpului. Producătorii au consultat mai  multi psihologi printre care şi Dacher Kelner de la Universitatea Berkeley  din California care a ajutat la revizuirea şi evidenţierea cercetărilor neuropsihologice prin care emoţiile umane sunt reflectate în relaţiile interpersonale şi pot fi semnificativ moderate de ele.

Continuă să citești

Deschiderea Enescu- duminică, de la ora 19.15 – transmisă în direct de TVR în întreaga lume

orchestra romana de tineret_2

Primul concert al Festivalului „George Enescu” 2015 – transmis în direct la TVR 2, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova, precum şi online pe TVR+ şi pe site-ul enescu.tvr.ro

 

TVR 1 va transmite în simulcast, duminică, 30 august, de la 19.15, ceremonia de  deschidere a celui mai important eveniment cultural al anului

 

În această duminică, pentru telespectatorii Televiziunii Române se dă startul evenimentului cultural aşteptat cu nerăbdare în ultimii doi ani: Festivalul Internaţional George Enescu, ediţia 2015. Respectând tradiţia de peste jumătate de secol, TVR, coproducător al evenimentului, rezervă şi în acest an un spaţiu amplu în grilele de programe pentru acoperirea marelui eveniment internaţional la care şi-au anunţat prezenţa aproximativ 2.500 de artişti de top, străini şi români. Aşa cum anunţă organizatorii, în acest an, şapte dintre orchestrele care vor concerta la Bucureşti fac parte din Top 20 al celor mai bune orchestre din lume, realizat de prestigioasa publicaţie britanică “Gramophone”.

Continuă să citești

Florentin Smarandache: Frate cu meridianele şi paralelele (vol.IX). Recenzie, de Mirela Teodorescu

descărcare

Florentin Smarandache: Frate cu meridianele şi paralelele (vol.IX)

de Mirela Teodorescu

„Frate cu meridianele şi paralelele (vol.IX)” este o carte de însemnări şi fotografii din excursii şi călătorii cu scop ştiinţific întreprinse de autor în Statele Unite ale Americii din toamna anului 2014 până în vara anului 2015. Autorul a surprins realităţi socio-umane sau instituţionale, geo-istorice sau turistice, ştiinţifico-culturale sau educaţional – artistice ale spaţiilor parcurse, introducând cititorul într-o lume special creată pentru a percepe locul cu toate simţurile, dar mai ales cu mintea.

Continuă să citești

Roxana Petraru: Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 197, din august 2015

TIMPUL EDITIE ONLINE NOUL NUMAR

A sosit TIMPUL!

Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 197,

din august 2015.

 

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii august 2015. Nr. 197 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

Continuă să citești

Aniversare Teodor Mazilu cu o comedie SUB CLAR DE LUNĂ la TVR2

Aniversare Teodor Mazilu cu o comedie „… sub clar de lună”, regia Dominic Dembinski
Luni, la TVR 2, ora 20 :10

Luni 17 august, aniversând 85 de ani de la nașterea dramaturgului Teodor Mazilu, Casa de producție propune spre difuzare pe TVR2 o comedia savuroasă, adaptarea TV a piesei „Proștii sub clar de lună”, adusă în actualitatea anilor 90 de regizorul Dominic Dembinski, cu ajutorul unei distribuții trăznet: Magda Catone, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Mitică Popescu, Alina Chivulescu și Camelia Zorelescu.

Continuă să citești

Lansarea Campaniei OAMENII TIMPULUI la Cernăuți

Lansarea Campaniei OAMENII TIMPULUI la Cernăuți

14 august 2015

 

 

Vineri, 14 august, a avut loc conferința de lansare a Campaniei OAMENII TIMPULUI la Cernăuți. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” (Cafeneaua literară „București”).

Invitat special al evenimentului a fost Excelența Sa Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți. „Este un moment deosebit pentru a ne reîntâlni și a discuta aspecte care țin de identitatea noastră. Orașul Cernăuți a fost mereu o zonă în care valorile democratice, europene, au fost dintotdeauna prezente. Este o zonă bogată în capacități, în valori. Acest patrimoniu cultural poate și trebuie să fie valorificat în folosul tuturor. Proiectul OAMENII TIMPULUI este o inițiativă foarte bună și îi felicit pe organizatori pentru acest demers”, a afirmat Excelența Sa Eleonora Moldovan.

Continuă să citești

„Andrei Scrima în Liban”-încheie, mâine, ciclul „5 seri TVR2 în lumina Taborului”

Lumina Taborului seara 3-4 4

Vineri, 14  august, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la ora 18.00, este programat documentarul:  „Andrei  Scrima  în  Liban”. La dezbaterea din această ultimă seară vor participa: Vlad  Alexandrescu, istoric al ideilor,  Anca  Manolescu, eseist şi traducător; Răzvan  Bucuroiu, director  TVR 2 şi Virgil Ştefan Niţulescu, director MNŢR.

  Continuă să citești

Mariana Rusen: FOTO- Prima seară în „lumina Taborului”

Lumina Taborului seara 1 3

Luni, 10 august, publicul bucureştean a petrecut prima dintre cele „5 seri TVR 2 în lumina Taborului” – organizate săptămâna aceasta în Studioul „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

De la ora 18.00 la 20.00, aceştia au urmărit filmul : „Dumitru  Staniloae,  lumina  amintirii  din  lumina  cuvântului” – urmat de o dezbatere la cera au participat: prof.univ.dr. Manuela  Cernat, pr.prof. Gheorghe  Holbea, Mihail Neamu, teolog, Răzvan  Bucuroiu, director  TVR 2 şi Virgil Ştefan Niţulescu, director MNŢR.
Continuă să citești