Mariana Rusen: FOTO- Prima seară în „lumina Taborului”

Lumina Taborului seara 1 3

Luni, 10 august, publicul bucureştean a petrecut prima dintre cele „5 seri TVR 2 în lumina Taborului” – organizate săptămâna aceasta în Studioul „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

De la ora 18.00 la 20.00, aceştia au urmărit filmul : „Dumitru  Staniloae,  lumina  amintirii  din  lumina  cuvântului” – urmat de o dezbatere la cera au participat: prof.univ.dr. Manuela  Cernat, pr.prof. Gheorghe  Holbea, Mihail Neamu, teolog, Răzvan  Bucuroiu, director  TVR 2 şi Virgil Ştefan Niţulescu, director MNŢR.
Continuă să citești

REMINDER Școală, religie, știri – un cocktail dinamită în PROFU DE RELIGIE

Profu de religie 2

REMINDER – Școala, religia și societatea în dezbatere – PROFU’ DE RELIGIE, în regia lui Bobi Pricop

Casa de Producție TVR, în parteneriat cu UNITER, v-a prezentat un spectacol născut din fibra realității cotidiane – „Profu de religie”, scris de dramaturgul Mihaela Michailov, în regia lui Bobi Pricop, selectat anul trecut în Festivalul Național de Teatru.

Niciodată prea departe de sursă, Mihaela Michailov crede în teatrul inspirat de, și implicat în, social. Crede în dramaturgia devenită vehicol de înțelegere a realității, crede în necesitatea teatrului ca instrument de documentare și descifrare a mecanismelor, mai mult sau mai puțin defecte, de funcționare a unei societăți. „Ce documentăm nu e doar ce s-a întîmplat. E şi ce-ar fi putut să se întîmple. Sau ce n-avea cum să aibă loc.

Continuă să citești