Mariana Rusen: Transmisiunile săptămânii de la Festivalul „George Enescu”

Transmisiunile săptămânii de la Festivalul „George Enescu”

 

La TVR 2, TVR HD, TVR+ sau exclusiv pe site-ul enescu.tvr.ro

 

Televiziunea Română continuă şi în această săptămână să aloce spaţii importante Festivalului Internaţional George Enescu. Este o săptămână în care publicul care nu poate fi prezent în sălile de concerte, să urmărească prin intermediul TVR, pe micul ecran sau online, mari orchestre ale lumii precum: London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică din San Francisco, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra sau Orchestra de Cameră din Paris.

Continuă să citești

Aniversare MARIUS BODOCHI cu Teatru TV _ Femeia perfecta la TVR2

Marius Bodochi în dublă ipostază, de actor și regizor, în „Femeia perfectă”

Astăzi, ora 20 :10, la TVR 2

 

 

TVR 2 prezintă la seara de teatru de astăzi, premiera realizată în 2013 cu „Femeia perfectă”, o comedie franțuzească, după o idee de Jean Barbier.  „Femeia perfectă” există oare? Da, dar bărbatul care a descoperit-o se află într-o poziție dificilă deoarece mai are încă trei metrese în viața sa. Acestea, bineînțeles nu o acceptă pe intrusă și se vor alia pentru a o izgoni. Astfel se naște un duel exploziv, catalizat și de apariția unui alt bărbat în această aventură nebună.

  Continuă să citești

Pr. Radu Botiş, Prof. Mircea Botiş, Ulmeni Maramureş. Recenzie, de ierom. Maxim Morariu

Ulmeni,Studiu m

Pr. Radu Botiş, Prof. Mircea Botiş, Ulmeni Maramureş,Editura Olimpias, Galaţi, 2011, 273 p.

Recenzie de ierom. Maxim Morariu

 

Genul monografic a cunoscut un adevărat reviriment în ultima vreme, când, prezentări ale unor oraşe, localităţi, biserici sau monumente, au inundat de-a dreptul piaţa de carte contemporană. Nu toate apariţiile editoriale sunt însă de calitate, multe dintre ele fiind condiţionate mai degrabă de obţinerea unor grade profesionale sau de confirmarea statutului de intelectual al autorilor decât de profesionalismul muncii lor.

Continuă să citești