Aurora Liiceanu despre „Dragostea cea veche îţi sopteşte la ureche”

Liana Stanciu si Aurora Liiceanu

Aurora Liiceanu despre „Dragostea cea veche îţi sopteşte la ureche”

Vineri, 27 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR HD, Liana Stanciu este gazda unei ediţii de Arte, carte şi capricii în care subiectul principal este CARTEA.

Chiar dacă Târgul Internaţional Gaudeamus carte de învăţătură şi-a închis recent porţile, emisiunea din această săptămână stă sub semnul cuvântului scris. Pentru că Gaudeamus a devenit cel mai important şi longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii. Dovadă au fost cele 700 de evenimente ale acestei ediţii, dar şi Pavilionul central de la Romexpo plin-ochi cu expozanţi şi vizitatori, marea lor majoritate tineri. Organizatorii au estimat că cei peste 120 000 de vizitatori au cheltuit mult peste 3 milioane de euro, confirmând promisiunea de a fi „cel mai citit târg de carte“.

Continuă să citești

TIMPUL anunță numărul special din luna decembrie 2015

timpul

COMUNICAT DE PRESĂ

REVISTA DE CULTURĂ CONTEMPORANĂ TIMPUL ANUNȚĂ NUMĂRUL SPECIAL DIN DECEMBRIE

Înființată acum 139 de ani, la data de 15 martie 1876, revista de cultură contemporană Timpul a devenit un reper nu doar din perspectiva istoriei culturale a României, ci și din aceea a istoriei presei moderne românești și a spațiului public de care aceasta a fost legată în mod indeniabil. Cu o tradiție marcată de numeroase personalități, de la Mihai Eminescu și I.L. Caragiale până la Ioan Slavici și A.D. Xenopol, Timpul reprezintă, și în România contemporană, un veritabil indicator al evoluției mediului nostru cultural și intelectual.

Continuă să citești

Poveste despre instinct, nedreptate și inegalitate sau TARTUFFE în secolul XXI Luni

Tartuffe credit foto Adriana Grand (3)

O poveste despre instinct, despre nedreptate și inegalitate sau

TARTUFFE în secolul XXI

Luni, 30 noiembrie, ora 20:10, la TVR2 și TVR HD

 

 

Casa de producție a TVR continuă seria re-evaluărilor contemporană a dramaturgilor clasici prin această preluare a spectacolului „TARTUFFE sau Impostorul” de Moliere, în varianta originală, necenzurată pusă în scenă de Victor Ioan Frunză. Din distribuție fac parte George Costin, Adrian Nicolae, Nicoleta Hâncu, Adela Mărculescu.

Continuă să citești

Top vânzări Adenium la Gaudeamus 2015

post Gaudeamus

Top vânzări Adenium la Gaudeamus 2015

 

 

În perioada 18- 22 noiembrie 2015, Adenium a participat la Târgul internațional Gaudeamus- carte de învățătură cu un program special de evenimente și cu o bogată ofertă de carte.

 

Pe primul loc în topul vânzărilor s-au situat în acest an două colecții. Este vorba despre Headline, o colecție inaugurată în 2015 dar care a reușit să capteze deja atenția cititorilor, din care au fost lansate două noi titluri: „Dialogul religiilor în Europa unită”, coordonatori Iulia Badea Guéritée și Alexandru Ojică, și „Sfinxul rus. Idei, identități și obsesii”, de Ioan Stanomir.

Continuă să citești

Analia Selis la „Destine ca-n filme”- marți, de la ora 21.00, la TVR2

Destine 24 nov- Analia Selis

Analia Selis la „Destine ca-n filme”- marti, de la ora 21.00, la TVR2

Gheorghe Avădanei şi Analia Selis – două „Destine ca-n filme”

 

Marţi, de la ora 21.00, cu Iuliana Marciuc la TVR 2 şi TVR HD

Cea de-a doua poveste a ediţiei din această săptămână este a Analiei Selis, căreia întâlnirea cu violoncelistul român Răzvan Suma i-a schimbat destinul, viaţa şi ţara. În ciuda fragilităţii pe care o emană, Analia Selis este o femeie puternică şi plină de pasiune, care a reuşit să cucerească publicul român cu vocea şi cântecele ei. Originară din Argentina, ea părăseşte locurile natale în 1997 şi pleacă în America. Era în Boston atunci când l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soţ. S-au stabilit în România, au doi copii frumoşi, iar Analia a devenit cetăţean român şi şi-a găsit aici liniştea, familia şi împlinirea sufletească.

Continuă să citești

Analia Selis la „Destine ca-n filme”- marti, de la ora 21.00, la TVR2

Destine 24 nov- Iuliana si Gheorghe Avadanei

Gheorghe Avădanei şi Analia Selis – două „Destine ca-n filme”

 

Marţi, de la ora 21.00, cu Iuliana Marciuc la TVR 2 şi TVR HD.

 

Pentru că iubea marina, Gheorghe Avădanei a făcut armata voluntar. În 1971 obţine gradul de sergent, după ce a salvat o navă de la incendiu. Pe când făcea practică la marină, Gheorghe Avădanei a văzut pentru prima dată nava Republica, construită la Linz (Austria) în anul 1883, cândva cea mai modernă fregată a marinei austro-ungare. Pe atunci, nu avea habar că drumul vieţii îl va duce către aceasta.

Continuă să citești

Astăzi, premieră Matei Vișniec la TVR 2 BUZUNARUL CU PAINE in viziunea lui Tudor Chirilă

 foto buzunarul cu paine 04

Un fapt divers devine metaforă care traversează timpul –
Matei Vișniec vorbește despre „Buzunarul cu pâine”,

în premieră la Teatru TV,
Astăzi, luni 23 noiembrie, ora 20:10, la TVR 2 și TVR HD

 

Casa de producție a TVR continuă seria valorificării dramaturgiei contemporane cu această nouă viziune regizorală a textului lui Matei Vișniec, „Buzunarul cu pâine”,  aparținându-i lui Tudor Chirilă, cu doi actori tineri în distribuție – Ada Simionică și Ioan Coman.

Cu ocazia premierei TV, dramaturgul Matei Vișniec ne vorbește, în exclusivitate, despre geneza piesei, în 1984, într-o epocă sumbră și apăsătoare.

Continuă să citești

Avanpremieră Matei Vișniec „Buzunarul cu pâine” la TVR 2

foto buzunarul cu paine 19

Avanpremieră Matei Vișniec „Buzunarul cu pâine”,

la Teatru TV, în regia lui Tudor Chirilă

 

 

Miercuri seară, la sediul CREART, Teatrelli, din Piața Lahovary, a avut loc avanpremiera spectacolului de teatru TV „Buzunarul cu pâine”, realizat după piesa lui Matei Vișniec, în regia lui Tudor Chirilă, cu doi actori tineri în distribuție – Ada Simionică și Ioan Coman. Prin această producție, Casa de producție a TVR continuă seria montărilor ce urmăresc valorificarea dramaturgiei contemporane.

Continuă să citești