MARTIRII LUI EROS – EMINESCU ŞI VERONICA, Roman de Ion Ionescu – Bucovu. Prezentare, de Liliana-Corina Glogojeanu-Boia

descărcare
MARTIRII LUI EROS – EMINESCU ŞI VERONICA
                                                Roman de Ion Ionescu – Bucovu
                         
                                                   Prezentare de Liliana-Corina Glogojeanu-Boia
La prima lansare a romanului la Bucureşti, Eugen Popescu-Directorul agenţiei Romanian Global News a spus câteva fraze care mi-au rămas întipărite în suflet: “A scrie un roman despre dragostea lui Eminescu cu Veronica Micle este o adevărată aventură. Mai întâi, că despre Eminescu s-a scris enorm şi al doilea,  critica literară este foarte exigentă cu asemenea opere. Doar doi mari scriitori s-au aventurat într-o asemenea întreprindere. Este vorba de Lovinescu cu „Mite” şi „Bălăuca” şi Cezar Petrescu cu „Romanul lui Eminescu”. Nici unul şi nici altul nu au reuşit să cuprindă toată perioada dragostei celor doi poeţi, adică de la Viena până la sfârşitul vieţii lor.

Continuă să citești

Eveniment lansare carte în cadrul Târgului Gaudeamus. Romeo Crîșmaru: Românii timoceni. Cronică de eveniment, de Mirela Teodorescu

images

Târgul de carte Gaudeamus găzduit de Teatrul „Marin Sorescu” ne-a prilejuit joi, 25 februarie 2016, lansarea cărții lui Romeo Crîșmaru, „Românii timoceni. Studiu jurnalistic despre românii dintre Timoc și Morava și lupta lor pentru păstrarea identității naționale”.

Autorul afirmă că această carte reprezintă pagini de istorie vie, o istorie ilustrată în articole de presă și interviuri, pentru că indubitabil, presa înseamnă tot istorie, o istorie ceva mai romanțată și uneori mai abruptă, dar o istorie văzută și trăita de jurnaliști.

Continuă să citești