Constantin Brâncuşi: 59 de ani de la moarte (16.III. 1957). BRÂNCUŞI – Estetica (Studiu), de prof. dr. Ion Mocioi. Recenzie, de prof. Daniel Mocioi

Brâncuşi estetica

Constantin Brâncuşi: 59 de ani de la moarte (1957). BRÂNCUŞI – Estetica (Studiu), de prof. dr. Ion Mocioi. Recenzie,  de  prof. Daniel Mocioi.

 

La vârsta de 41 de ani, în anul 1981, profesorul Ion Mocioi obţinea titlul de doctor în filosofie, conferit de Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Istorie-Filosofie, cu lucrarea ,,Estetica operei lui Brâncuşi” – un studiu care i-a oferit statutul de brâncuşiolog şi care a fost consolidat de-a lungul timpului de apariţia mai multor cărţi. Printre acestea vom prezenta şi studiul ,,BRÂNCUŞI – Estetica”, o carte ce redefineşte concepţia despre artă a marelui sculptor gorjean, care a fost călăuzit de dictonul ,,Am făcut paşi pe nisipul mişcător al eternităţii”.

Continuă să citești

Academia Română: Comunicat de presă

descărcare

Comunicat de presă

Atelierul „Coordonarea Resurselor Lingvistice Europene” organizat la București

 

Miercuri, 23 martie 2016, Academia Română, prin Institutul de Cercetări pentru Inteligență Artificială „Mihai Drăgănescu” din București, cu sprijinul și la inițiativa Comisiei Europene, organizează atelierul „Coordonarea Resurselor Lingvistice Europene” în România. Evenimentul va avea loc la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (str. Vasile Lascăr, nr. 31, etaj 1, sala Titulescu), cu începere de la ora 9.00.

Continuă să citești