Sanda Vișan prezintă „Londra, în trei zile”- de mâine la TVR2

sanda-visan-1

Sanda Vişan vă invită la o călătorie inedită prin Londra

De mâine, în fiecare sâmbătă, de la ora 12.30, la TVR 2

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 12.30, la TVR 2 puteţi urmări în premieră primul episod al seriei documentare realizate de Sanda Vişan în capitala Marii Britanii, cu titlul “Londra, în trei zile”.

Este vorba de o călătorie inedită în care, pe parcursul a trei episoade, veţi descoperi alături de Sanda Vişan – cele mai surprinzătoare şi fascinante aspecte ale metropolei: de la colecţiile galeriilor la oferta magazinelor, de la specificul arhitectonic la cel culinar, de la legendele ţesute de vestigiile istorice la cele ale tradiţiilor contemporane.

Continuă să citești

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017. Genul epic

download

GENUL EPIC

Cuprinde operele literare în proză sau în versuri în care autorul, în ipostaza naratorului, transmite în mod indirect gânduri, idei, sentimente prin intermediul acțiunii și personajelor.

Identificarea a două trăsături specifice genului epic:

  • Modalitatea principală de expunere: narațiunea care se îmbină cu dialogul sau descrierea.

Narațiunea este de două feluri:

Continuă să citești

COMUNICAT DE PRESĂ

je-suis_postare

COMUNICAT DE PRESĂ

Tu ce știi despre lumea în care trăiești?

În perioada 26 septembrie-3 octombrie, Adenium oferă o reducere de 40% pentru orice volum Je suis Charlie? Regândirea libertăţii în Europa multiculturală (coordonator Sorin Bocancea), comandat de pe site-ul editurii.

Atentatul asupra redacției publicației franceze Charlie Hebdo a generat interogații, problematizări și dispute ce s‑au dus pe mai multe niveluri. O parte dintre cei care au reacționat față de acest eveniment l‑au plasat în aria libertății de exprimare, părerile fiind împărțite: majoritatea a arătat că a fost un atac nepermis la adresa acestui drept fundamental; alții au arătat cu degetul spre exagerările jurnaliștilor, care ar fi condus la un asemenea act terorist; o a treia categorie a încercat să țină un echilibru între cele două orientări, problematizând limitele libertății de exprimare și ale toleranței. O altă parte a căutat cauzele atentatului dincolo de aria libertății de exprimare, în domeniul compoziției etnice și religioase a populației europene, arătând că realitatea a luat‑o înaintea capacității autorităților de a gestiona diversitatea în scopul realizării principiilor ce guvernează spațiul Europei Occidentale; s‑a adus în discuție și nocivitatea ducerii la extrem de către autorități și diferite grupuri de presiune a ideologiei corectitudinii politice. O altă categorie înscrie astfel de acțiuni în cunoscutul model explicativ al conflictului dintre civilizații.

Continuă să citești

Eseu argumentativ: Despre copilărie*, de Dan Ionescu

images

Despre copilărie*

(Din volumul în curs de apariție, Virtualități ale compromisului)

„Copilăria este inima tuturor vârstelor.“ (Lucian Blaga)

 

Aceste cuvinte îmi aduc aminte de o maximă a lui Constantin Brâncuși, potrivit căreia fără amintirea copilăriei nu ne-am simți niciodată cu adevărat tineri.

Visurile din copilărie și felul dinamic de a fi atunci devin repere de refacere spirituală în momente mai grele în viață pentru că inocența vârstei ascunde piedica.

Continuă să citești