Despre fericire*, de Dan Ionescu

images

Despre fericire*

Dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră.“ (Marin Preda)

*Din volumul Virtualități ale compromisului

 

În opinia mea, aceste cuvinte se potrivesc unor snobi, a căror grijă este sincronizarea în morav, cu mediile cărora le aparțin sau numai le frecventează, și nu starea propriului suflet. Pe de altă parte, omul este o ființă socială și nu-i sunt străine multe dintre cele care alcătuiesc un standard de viață. Nu totdeauna bogăția materială aduce fericire. Bucuria unui păstor de a-și paște în voie, turma, având pășunea lui, amintește celui care-și pierde pământul, în favoarea unui veteran, ca în Eneida, cazul lui Vergiliu, de fericirea-i anterioară și își dă seama ce mult înseamnă o viață dusă în simplitate.

Continuă să citești

Primele noutăţi intră în emisie de luni, la TVR 2

trei-culori-albastru

Primele noutăţi intră în emisie de luni, la TVR 2

Ziua se încheie cu un eveniment al vedetelor postului şi handbalului naţional

Monica Roşu, Costin Deşliu, Marina Almăşan, Mircea Radu, Iulia Zgripcea, Teodora Antonescu şi Raluca Arvat sunt primele vedete care luni, 17 octombrie, dau startul noutăţilor pregătite publicului de TVR 2.

De la ora 8.10, începeţi ziua cu energie urmărind „Dimineaţa de sport”. Costin Deşliu şi Monica Roşu vor discuta despre evoluţiile gimnaştilor noştri la Jocurile Olimpice RIO-2016, alături de invitaţii lor: Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast român clasat pe locul 4 în finala de la sărituri (luni), Andrei Muntean ocupantul locului 6 în finala de la paralele (marţi), Cătălina Ponor – locul 7 la bârnă (miercuri).

Continuă să citești