Laptopul dublu*, de Iulian Popescu

Iulian Popescu: „Mi-ati zis cândva că semăn cu Jules Verne. Iată că ați cam avut dreptate; mai jos e dovada. Aparatul gândit de mine este dat în romanul Să fim optimiști”.

Detalii: Holmes era un procuror numit aşa din liceu pentru că dezlega uşor orice enigmă. Fizicianul este un fost coleg de liceu, acum prin SUA. Cicero era tot coleg de clasă la liceu cu cei doi, acum avocat şi duşman deschis al lui Holmes, fiind şi bănuit că a făcut un furt de tablouri.

CAPITOLUL 15

Laptopul dublu* (din romanul Să fim optimiști, Ed. Sitech, 2011, pg. 221)

Foarte cătrănit de această anchetă, seara, acasă, Holmes primeşte un telefon: era Fizicianul, fostul său coleg de liceu, bun prieten. Nu mai ştia nimic de el de la bacalaureat. Aşa că au stabilit o întâlnire la Holmes acasă.

Şi s-au întâlnit. Fizicianul a venit cu un laptop cam masiv, ţinut de gât, l-a pus undeva într-un colţ şi s-au aşezat la taclale. Soţia lui Holmes, Automatista, i-a servit cu de toate: mâncare şi băutură. Holmes s-a bucurat, mai ales că se rupea un timp de necazul cu ancheta lui.

Iar Fizicianul a început să tot povestească.

Continuă să citești

Victoria României la CE de Handbal -audiențe TVR 2 și programul următoarelor meciuri

Victoria României la CE de Handbal a plasat TVR 2 în topul audienţelor

Următoarea partidă, România-Croaţia, este transmisă vineri, de la ora 19.20

 

Miercuri, 7 decembrie,  Naţionala României a înregistrat, după 20 de ani, prima victorie în faţa Rusiei, la Campionatul European de Handbal feminin din Suedia. Dacă la Campionatul din 1996, meciul România-Rusia s-a încheiat cu scorul de 29-26, acum româncele au întrecut echipa Rusiei cu 5 goluri, scorul final cu actuala campioană olimpică en-titre fiind de 22-17.

  Continuă să citești