În curând: „Crescătorul de gorile” de Roberto Arlt

Comunicat de presă

În curând, la Adenium: „Crescătorul de gorile” de Roberto Arlt

Julio Cortázar: „Alaltăieri l-am terminat de recitit și azi încep paginile acestea încălzit, puțin dezolat că Arlt mi-a alunecat din mâini, odată cu ultima povestire din «Crescătorul de gorile ». M-a lăsat singur în fața foilor albe și a unei mări albastre, profunde, care nu-mi folosește la mai nimic.”

Continuă să citești

FESTIVALUL CONCURS DE LITERATURĂ „ALEXANDRU MACEDONSKI” EDIŢIA A IV-A

 FESTIVALUL CONCURS DE LITERATURĂ

ALEXANDRU MACEDONSKI”

EDIŢIA A IV-A

Asociaţia Macedonenilor din România organizează Ediţia a IV-a a Festivalului-Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”, adresat atât scriitorilor care nu au debutat în volum, cât şi celor cu unul sau mai multe volume editate, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor din România.

Continuă să citești

FARMECUL POEZIEI EMINESCIENE, de Ion Ionescu-Bucovu

FARMECUL POEZIEI EMINESCIENE
(167 de ani de la naștere)
Eminescologii din toate timpurile, împotriva rivalității lor, au ajuns la concluzia că există un miraj al eminescianismului, un fel de „ armonie eminesciană” unică, din care iradiază veșnica modernitate a lui. „Ni se pare că oricare ar fi fost temeiurile influenței lui Eminescu, găsim de la început, până azi, un motiv neschimbat, care e armonia eminesciană. Propriu zis, acestă armonie e socotită ca un miracol cultural, e în orice caz unică în spiritualitatea românească, și sub vraja ei stăm cu toții de o jumătate de veac” (Camil Petrescu). Eu continui să cred că și astăzi…

Continuă să citești