TRIUMFUL. Fragment din romanul Călugărița detectiv, de Iulian Popescu

TRIUMFUL

– Onorată instanţă! Din desfăşurarea procesului a reieşit clar o singură concluzie: focul a fost pus intenţionat.

– Aşa mai vii de acasă, zice avocatul Asigurărilor.

Da, a fost pus, însă nu de inculpat!

– Iar întoarcem procesul?

– Da, pentru că vrem să aflăm adevărul. Acum să vă explic cum şi de cine a fost pus focul. Nu cu lumânări, ci cu benzină! Dacă lumânările ar fi ars atâta timp în pod şi în camere, s-ar fi văzut din vecini şi din stradă şi li s-ar fi părut suspect să fie lumină în pod noaptea. Iar martorii au confirmat că nu s-a văzut lumină decât atunci când casa ardea.

Continuă să citești

FRAGMENT DIN ROMANUL „CĂLUGĂRIŢA DETECTIV” DE IULIAN POPESCU

FRAGMENT DIN ROMANUL „CĂLUGĂRIŢA DETECTIV” DE IULIAN POPESCU, EDITURA „SITECH” CRAIOVA, 2016

[Edela (prescurtare de la Edelweiss), era o fată rămasă orfană şi ajunsă călugăriţă – ucenică, care a avut şansa să fie ajutată de un prieten al părinţilor ei, numit (după profesie) în roman „Avocat”, astfel că a renunţat la călugărie urmând Facultatea de Drept din Bucureşti, prin anii `30, lucrând periodic şi la Procuratură, unde rezolvase câteva cazuri tare încurcate. Un caz nou este povestit în continuare.]

EDELA SE ÎNTOARCE…

Unde se întoarce Edela? La anchetele ei, numai că de data aceasta ca procuror plin. Terminase facultatea, făcuse încă din studenţie perioada de stagiu, fiind cunoscută ca bun detectiv. După câteva zile, înainte de a intra şi ea la vreun caz, a fost chemată de procurorul-şef, cel cu care pusese ea la cale prinderea unei hoaţe de bijuterii.

Continuă să citești