Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Timișoara: Conceptul celei de-a VI-a ediții a Eufonia Festival vine să întărească ideea că muzica este pentru toți. Festivalul este structurat pe două capitole: Eufonia Masterclass (22 – 28 august) și Eufonia Baroque Academy (31 august – 8 septembrie). În cadrul festivalului vor cânta artiști din 10 țări (Australia, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Taiwan, Germania, Franța, Cehia, Olanda și România), muzicieni care au urcat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii. De asemenea, aceștia vor împărtăși cu tinerii muzicieni înscriși la cursurile de măiestrie cunoștințele lor muzicale, dar și din experiențele trăite în cadrul concertelor susținute de-a lungul carierei. Eufonia Festival face parte din Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Organizator: Filarmonica Banatul Timișoara Program finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara. Din program:

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Din 21 până pe 27 august, „Cinema sub stele” se mută din Parcul Drumul Taberei în Parcul Crângași. Ca în fiecare an, în serile frumoase de vară, Primăria Sectorului 6 organizează „Cinema sub stele” – un cinematograf în aer liber, cu acces gratuit. În fiecare seară, de la ora 20:30, este difuzat câte un film. Vor fi producții de toate genurile, pentru toate gusturile și vârstele, de la animație, SF, până la comedii, aventură, acțiune. Din programul zilei:

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Muzeul Național Cotroceni vernisează, de la ora 16:00, în Spațiile Medievale, expoziția „Partituri muzicale regale”, care aduce în atenția publicului muzica creată pentru România Regală, sub forma unei impresionante colecții de cromolitografii de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. În deschiderea expoziției, va avea loc, în Salonul Cerchez, un concert cameral care va pune în valoare o parte din compozițiile prezentate. Partiturile muzicale selecționate sunt dedicate regelui Carol I și reginei Elisabeta și regelui Ferdinand și reginei Maria, cuprinzând marșuri și imnuri, dar și valsuri, romanțe, doine și hore. Concertul care precedă vernisajul va fi susținut de Iosif Ion Prunner, pianist și dirijor al Corului Filarmonicii George Enescu, de Ana Maria Ilie și Alexandra Mîrzac, pian, eleve ale Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti la clasa prof. dr. Carmen Enescu, și de Maria Coman, canto. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 august – 24 septembrie, în cadrul turului complet al muzeului sau în cadrul turului expozițional, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00-17:00

Continuă să citești