Arhive zilnice: 23 august 2023
Cu penetul ca sideful de Mihai Eminescu
https://blog.revistaderecenzii.com/
Cu penetul ca sideful
Strălucește-o porumbiță,
Cu căpșorul sub aripă
Adormită sub o viță.
Și tăcere e afară.
Luminează aer, stele.
Mută-i noaptea — numai râul
Se frământă ‘n pietricele.
Oglinda zilei
https://blog.revistaderecenzii.com/
1305 – Erou național scoțian William Wallace a fost executat la Londra.
1754 – S-a născut regele Ludovic al XVI-lea al Franței (d. 1792)
1821 – Mexicul și-a câștigat independența față de Spania.
Continuă să citeștiInformații culturale
https://blog.revistaderecenzii.com/
* Râmnicu Sărat: Pentru al doilea an consecutiv, Asociaţia Artis din Iaşi va proiecta, în cadrul Universităţii de Vară de la Râmnicu Sărat, filme-capodoperă, documentare şi producţii premiate internaţional. Concret, în perioada 21 – 23 august, pe marele ecran de la Râmnicu Sărat sunt difuzate trei filme artistice, care aduc în atenţie regimul comunist şi destinul oamenilor. Din programul zilei:
Continuă să citeștiInformații culturale
https://blog.revistaderecenzii.com/
* Pitești: Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 21-25 august, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Programul zilei:
Continuă să citeștiInformații culturale
https://blog.revistaderecenzii.com/
* Din manifestările vizuale propuse de Uniunea Artiștilor Plastici din România pentru această săptămână, astăzi are loc vernisajul expoziției „Lucid dreams”, a artistului Sergiu Grapă, la Galeria Căminul Artei – ora 17:00, str. Biserica Enei. Prezintă criticul de artă Marius Tița. Expoziția cuprinde lucrări de grafică, pictură și tehnici digitale printate pe hârtie. Compozițiile se încadrează in curentul artistic suprarealist, majoritatea sunt compoziții verticale, dinamice și statice, pe construcții închise, cu unul sau mai multe centre de interes, sunt compoziții monocrome si cromatice. Printre temele abordate frecvent sunt: ciclul vieții, relația omului cu tehnologia, viitorul omenirii, dimensiunea etică a acțiunilor omului contemporan, oniricul, dualitatea, transformarea identității și hibridizarea. Aceste lucrări reprezintă metafore ale existenței și condiției umane, utopii tratate intr-o dinamică absurdă în care elementele compoziționale relaționează și se valorizează într-o nouă simbolistică, plasate într-un spațiu atemporal. Printre partenerii media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România se numără Radio România Cultural
Continuă să citești