Oglinda zilei

https://blog.revistaderecenzii.com/

Sursa: YouTube

1827 – A murit fizicianul italian Alessandro Volta (n. 1754)

1860 – Unificarea Italiei: Parma, Toscana, Modena și Romagna au votat în referendumuri separate unirea cu Regatului Sardiniei.

1910 – S-a născut Iustin Moisescu, patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (d. 1986)

1918 – Capitala Rusiei a fost mutată de la Petrograd la Moscova.

1919 – A fost adoptat un decret-lege privind trecerea la calendarul gregorian în România, începând de la 1 aprilie 1919 (stil vechi), care a devenit 14 aprilie (stil nou).

1933 – Partidul nazist al lui Adolf Hitler a obținut 43,9% la alegerile Reichstag. Acest lucru va permite mai târziu naziștilor să treacă legea de abilitare și de a stabili o dictatură.

1946 – Începutul Războiului Rece: Într-un faimos discurs susținut la Universitatea Westminster din Fulton, Missouri, Winston Churchill a spus că „de la Stettin, în Baltica, la Trieste, în Adriatica, o cortină de fier s-a lăsat peste continent”.

1953 – Iosif Vissarionovici Stalin a murit în urma unui atac cerebral. Trupul său a fost mumificat și păstrat în Mausoleul lui Lenin până la 3 octombrie 1961, când a început destalinizarea în Uniunea Sovietică. Trupul lui Stalin a fost îngropat, după aceea, lângă zidul Kremlinului.

1968 – A început prima ediție a Festivalului Internațional de muzică ușoară Cerbul de Aur.

Sursa: https://historia.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *