Când tot ce credeai că ştii se resetează (II). Proză de Mariana Palaghia

https://blog.revistaderecenzii.com/

Aşa cum spuneam, am lăsat „să se aşeze” informaţiile uluitoare aflate de la prof.Dulcan şi între timp am căutat să aflu cine este Joe Dispenza – apreciat de acesta. De altfel, prof. Dulcan a mărturisit că a participat la prelegerile lui Dispenza şi că a citit toate lucrările acestuia.

Şi uite aşa, „am căzut din lac în puţ”… pentru că povestea acestui om este de-a dreptul incredibilă!

Dr. Joe Dispenza este licenţiat în ştiinţe la Facultatea Evergreen State, a studiat biochimia la Rutgers University din New Brunswick, New Jersey şi este doctor chiropractician al Universităţii Life, unde a absolvit cu brio. Studiile sale postuniversitare sunt în domenii precum neurologia, neuroştiinţa, chimia şi funcţia creierului, biologia celulară, formarea memoriei, îmbătrânirea şi longevitatea.

Totul a început când avea 26 de ani şi a fost lovit de o maşină care i-a distrus 6 vertebre la coloană şi i-a cauzat fracturi multiple, măduva spinării fiind afectată de fragmentele osoase. Medicii l-au informat că este paralizat pe viaţă şi nu va mai merge niciodată, că trebuie să petreacă cel puţin 6 luni nemişcat, în ghips în poziţia pe burtă şi i-au recomandat o intervenţie chirurgicală complexă, în care să-i introducă o tijă pe toată lungimea coloanei, pentru a o susţine (şi astfel să poată măcar sta în poziţia şezând).

Spre stupefacţia tuturor, tânărul Joe Dispenza a refuzat şi ghipsul şi operaţia – şi cu puterea minţii a reuşit ca în mai puţin de trei luni (10 săptămâni şi jumătate) să se vindece, să meargă normal, să se întoarcă la job. Totul dovedit ştiinţific de către numeroşii medici care l-au examinat înainte şi după vindecarea sa considerată miraculoasă.

De atunci, Joe Dispenza şi-a dedicat viaţa studierii conexiunii dintre minte şi corp şi conceptul de minte mai presus de materie. În prezent, Joe Dispenza ajută oamenii să înţeleagă cum funcţionează creierul, cum interacţionează cu mintea superioară, cum interacţionează cu trupul. El consideră că schimbând modul de a gândi, se schimbă creierul, corpul, viaţa.

El demonstrează prin măsurători ştiinţifice faptul că gândul poate fi transformat în realitate, cu condiția înțelegerii adecvate a puterii de care noi, oamenii, dispunem (şi pe care o ignorăm cu desăvârşire).

Aşa-i că tot ce credeai că ştii se „cam” resetează?

Şi mai am un exemplu în sensul ăsta – ultimul – după care mă întorc la lumea mea „normală”, obişnuită, în care gândirea profundă şi disciplinată nu este neapărat necesară…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *