Oglinda zilei

https://blog.revistaderecenzii.com/

1792 – Faimosul diamant „Hope” a fost furat împreună cu alte bijuterii ale coroanei franceze de un grup de şase hoţi care au intrat în depozitul regal, în timp ce regele Ludovic al XVI-lea şi familia sa erau închişi în Tour du Temple, în timpul Revoluţiei franceze.

1861 – S-a născut Erich von Falkenhayn, şef al statului major german în Primul Război Mondial, până în august 1916, când a fost înlocuit de generalul Paul von Hindenburg (d. 1922)

1878 – Agenţia diplomatică română de la Viena a fost ridicată la rangul de legaţie, devenind prima legaţie a României în străinătate. Ion Bălăceanu a devenit primul ambasador român în străinătate.

1940 – S-a dizolvat Partidul Naţiunii, partidul „unic şi totalitar” aflat sub conducerea supremă a regelui Carol al II-lea.

1971 – A murit Nikita Hruşciov, înlocuitorul lui Stalin la conducerea Uniunii Sovietice, îndepărtat din funcție în 1964 (n. 1894)

1971 – A murit Nikita Hruşciov, înlocuitorul lui Stalin la conducerea Uniunii Sovietice, îndepărtat din funcție în 1964 (n. 1894)

1973 – Președintele chilian Salvador Allende a murit împușcat, în timpul unei lovituri de stat conduse de generalul Augusto Pinochet. Acesta din urmă a instalat un regim dictatorial, rămânând la putere până în 1990.

1989 – Ungaria a deschis Cortina de Fier, pentru a permite germanilor din RDG aflaţi în concediu în Ungaria să treacă în Austria și să se refugieze în RFG.

2001 – Aproape 3.000 oameni au murit în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie din SUA. Trei avioane deturnate de teroriști au distrus turnurile gemene din complexul comercial World Trade Center (WTC) din New York şi o parte din clădirea Pentagonului din Washington D.C., ce adăposteşte Departamentul Apărării şi Statul Major General al Forţelor Armate ale SUA. 

Sursa: https://historia.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *