Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Teatrul Vienez de Copii aşteaptă copiii şi tinerii între 6-18 ani la preselecţii, pentru a face parte din trupa sa de teatru ( 16 şi 17 septembrie sau pe 23 şi 24 septembrie) între orele 12:00-14:00. Copiii şi tinerii care vor să participe la preselecţie vor avea de pregătit un cântec, precum şi o poezie sau un scurt text (monolog, povestire etc.). Preselecţiile au loc la adresa: Strada Comăniţa, nr. 9, sector 2, Bucureşti. Înscrierile se desfăşoară completând formularul disponibil aici, până la data de 11 septembrie.

* Cea de-a patra ediţie a Festivalului NOVA, eveniment dedicat artei şi noilor tehnologii, va avea loc în perioada 16-30 septembrie, la Bucureşti. În cadrul festivalului publicul va avea acces la patru instalaţii complexe, cu componente imersive şi interactive, destinate să pună vizitatorii faţă în faţă cu multiple faţete ale sinelui, prin explorarea spaţialităţii, mişcării şi propriului corp. Din programul zilei:

  • ‘AIO – All In One’ ia forma unei instalaţii artistice imersive care ilustrează creativ anxietatea şi felul în care se manifestă ea în corp, traducând în sunet şi imagine mai multe date de cercetare neuronală relevante. Proiectul este dezvoltat de Asociaţia Prezent Continuu, în colaborare cu Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanţelor Neuronale Veruvis. Instalaţia, în dezvoltarea căreia au fost implicaţi 13 artişti, printre care actorii Ada Galeş şi Cezar Grumăzecu, dar şi coregrafa Alexandra Bălăşoiu, devine accesibilă publicului în cadrul NOVA Festival. Pe ecranele AIO rulează 55 de videoportrete, însoţite de cinci compoziţii sonore în format Quadrophonic, toate aferente mai multor grade de intensitate a anxietăţii resimţite. Vernisajul AIO va avea loc pe 16 septembrie, la Galateca marcând şi deschiderea oficială a NOVA Festival. Ulterior instalaţia va putea fi vizitată până pe 21 septembrie, în intervalul orar 12:00 – 20:00. Intrarea va fi liberă

Sursa: https://www.rador.ro/2023/09/16/calendarul-evenimentelor-16-septembrie-selectiuni-8/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *