Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com/

1520 – A murit sultanul otoman Selim I, cuceritorul Egiptului. Va fi urmat la tron de fiul său, Soliman Magnificul.

1768 – A murit episcopul român unit Inocențiu Micu-Klein (n. 1692).

1835 – S-a născut prințul Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen, tatăl regelui Ferdinand al României (d. 1905).

1857 – O furtună puternică a scufundat nava rusească militară cu pânze „Lefort”, în Golfului Finic din Marea Baltică, cu 826 de oameni la bord. Epava navei fost descoperită la 4 mai 2013 între insulele Gogland și Bolshoy Tyuters.

1862 – Președintele Statelor Unite Abraham Lincoln a emis Proclamația de Emancipare prin care decreta eliberarea tuturor sclavilor negri din teritoriul confederat.

1869 – La München, a avut loc premiera mondială a operei Aurul Rinului, prima din tetralogia Inelul Nibelungilor de Richard Wagner.

1904 – A avut loc una dintre primele curse auto din România și din sud-estul Europei, pe traseul București-Giurgiu-București. Cursa a fost câștigată de George Valentin Bibescu care a obținut cea mai mare viteză de până la acea dată în Europa, într-o cursă pe șoselele publice, cu un autoturism Mercedes de 40 CP.

1914 – Submarinul german U9, sub comanda lui Otto Weddigen, a scufundat trei cuirasate blindate britanice, HMS Aboukir, HMS Hogue și HMS Cressy.

1958 – A avut loc premiera bucureșteană a operei „Oedip”, de George Enescu; premiera mondială a operei avusese loc la Paris, în anul 1936).

1958 – S-a născut cântăreața, compozitoarea și chitarista americană Joan Jett.

1968 – A fost finalizat transferul celor două temple de la Abu Simbel. Clădirile au fost salvate de la scufundarea în apele lacului de acumulare Nasser. Salvarea templelor a început în anul 1964 de către o echipă multinațională de arheologi, ingineri și operatori calificați sub stindardul UNESCO, și a costat aproximativ 40 de milioane de dolari. Între 1964 și 1968, tot site-ul a fost atent tăiat în blocuri mari, demontate, ridicate și reasamblate într-un nou loc, cu 65 de metri mai mare și la 200 de metri mai sus de râu, într-una dintre cele mai mari provocările de inginerie arheologică din istorie.

Sursa: https://historia.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *