FESTIVALUL DE LITERATURĂ ZILELE MONICA LOVINESCU, EDIȚIA A II-A, 2-4 NOIEMBRIE 2023 (CRAIOVA, TÂRGU JIU, CRUȘEȚ)

https://blog.revistaderecenzii.com/

Festivalul de literatură ZILELE „MONICA LOVINESCU” Centenar, ediția a II-a, se va desfășura la Craiova în ziua de 2 noiembrie, orele 10:30, în foaierul Teatrului Național “Marin Sorescu”) și în 3, respectiv 4 noiembrie la Târgu Jiu (Biblioteca jud. „Christian Tell”) și Comuna Crușeț (Școala gimnazială). Evenimentul este organizat, în parteneriat, de către Uniunea Scriitorilor din România (Filiala Craiova), Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (Filiala „Tudor Arghezi”, Craiova), Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc IICCMER (București), Editura „Aius”, revista „Mozaicul” (Craiova), Asociația Culturală „Carmina Balcanica” (Craiova), Consiliul județean Gorj, și Primăria com. Crușeț (Gorj).

Prin programul complex al manifestărilor (comunicări științifice, lansări și prezentări de carte, expoziție cu volumele semnate de Monica Lovinescu etc.) organizatorii doresc să readucă în memoria prezentului o personalitate de prim rang a exilului românesc, precum și o pagină importantă din activitatea jurnalistică și literară a scriitoarei și omului de radio care a fost Monica Lovinescu. La 100 de ani de la nașterea acestei mari personalități se cuvine să marcăm contribuția sa la lupta pentru libertate, democrație și adevăr, în amintirea anilor în care vocea sa ne-a susținut speranța tuturor ascultătorilor Radio „Europa liberă” în perioada regimului comunist.

Participă scriitori și jurnaliști din România (Craiova, București, Constanța) și Franța (Paris). Intrarea la evenimente este liberă, în limita spațiilor disponibile.

Sursa: https://www.usrcraiova.ro/evenimente/festivalul-de-literatur%C4%83-zilele-monica-lovinescu-edi%C8%9Bia-a-ii-a-2-4-noiembrie-2023-craiova-t%C3%A2rgu-jiu-cru%C8%99e%C8%9B/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *