Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com/

43 î.Hr. – A fost încheiat al doilea Triumvirat, între Augustus, Marcus Antonius și Marcus Aemilius Lepidus, cu o valabilitate de cinci ani.

1417 – Oddone Colonna a fost ales în unanimitate drept papa Martin al V-lea, încheindu-se astfel Marea Schismă Apuseană.

1572 – Astronomul danez Tycho Brahe a observat pentru prima dată o „stea nouă”, ce se numea Casiopeea B sau Noua Casiopee 1572, una dintre multele supernove observate în Galaxia Calea Lactee.

1620 – Corabia Mayflower, care a adus primii emigranți englezi în America de Nord, a ancorat la Cape Cod.

1675 – Gottfried Leibniz a demonstrat, pentru prima dată, calculul integral .

1821 – S-a născut scriitorul rus Fiodor Mihailovici Dostoievski, autorul romanelor „Crimă și pedeapsă”, „Idiotul”, „Frații Karamazov” și „Demonii” (d. 1881).

1885 – S-a născut generalul american George Patton, unul dintre cei mai importanți conducători ai trupelor aliate în luptele din cel de-Al Doilea Război Mondial, în campaniile din Africa de Nord și Sicilia (d. 1945).

1918 – A avut loc semnarea Armistițiului de la Compiègne între Puterile Antantei și Germania, în urma căruia încetează ostilitățile. Germania a recunoscut, între altele, caducitatea Tratatului de Pace de la București, fiind obligată să își retragă armata din România.

1947 – Sentința în procesul Maniu: Iuliu Maniu, în vârstă de 75 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață, împreună cu vicepreședintele PNŢ, Ion Mihalache.

Sursa: https://historia.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *