https://blog.revistaderecenzii.com
Miercuri, 6 noiembrie 2024, ora 17, în Sala de lectură „Nichita Stănescu” a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” Ploiești, s-a desfășurat activitatea culturală „Sensul vieții”, organizată de Cenaclul „Artă și comunicare” Ploiești, fondator Emilia Petrescu, coordonator Iulia Dragomir.
În cadrul acesteia au fost lansate cartea „Prințesa Cireșica, păstrătoarea adevărului” (o poveste despre adevăr, cinste, corectitudine, versus minciună, înșelătorie, furt), publicată recent la Editura Propeller, autor Emilia Petrescu și revista „Artă și comunicare”, nr.12/2024, redactor-șef – Emilia Petrescu, secretar general de redacție – Iulia Dragomir.
Revista apare sub egida Uniunii Ziariștilor Profesoniști din România.
Emilia Petrescu (pseudonim Ema Petrescu) este psiholog, poet și prozator, membru al Cenaclului „Atitudini” Ploiești, membru fondator al Cenaclului „Artă și comunicare”, fondator și redactor-șef al revistei „Artă și comunicare”, este membru UZPR, Filiala Prahova, a participat la proiecte literare și culturale.
Este prezentă în mai multe antologii și autor unic al volumelor: „Povești și poezii- Mozaic de emoții”, „Iubiri printre stele” (proză fantastică), „Iubire nemărginită” (poezii), ,,În oglindă – poezie, proză, cugetări”, „Secretul Muntelui Sacru – povești terapeutice pentru copii și părinți”, carte tradusă în limba engleză și prezentată la Târgul Internațional de la Frankfurt, 2022, „Prințesa Cireșica, păstrătoarea adevărului” (o poveste despre adevăr, cinste, corectitudine, versus minciună, înșelătorie, furt).
Activitatea ei literară a fost răsplătită cu mai multe premii: Premiul II la Festivalul de Interpretare și Creație Talente Românești – secțiunea Poezie, Marele Premiu la Concursul Galei „Atitudini”, organizat de Casa de Cultură „IL Caragiale” Ploiești, Premiul I la Concursul Internațional de Creație Literar-Artistică „Eminescu, un vis în așteptare”, organizat de Asociația Cultural-Umanitară „Luceafărul de Vest” Timișoara, Premiul „Cezar Petrescu” pentru romanul „Cu dragoste la psiholog”.
În cadrul seratei culturale de la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” din Ploiești, cartea a fost prezentată de profesorul și poetul Iulia Dragomir, într-o veritabilă lecție de literatură, care s-a axat pe încadrarea scrierii în specia literară basm.
Poetul Adrian Iliescu, actor amator, a lecturat fragmente din basm.
Iulia Dragomir a citit fragmente din recenzia cărții „O viață plină de viață” de Jacques Salome.
Lucy Vasilescu, profesor de psihologie, a rostit o alocuțiune cu tema „Sensul vieții”, Gabriela Rădulescu, reprezentant al Organizației ,,Crucea Roșie”, a menționat activități pe care le-a realizat împreună cu elevii pentru prevenirea consumului de droguri în cadrul Proiectului „Descoperă puterea din tine”, Isabela Neagu, psiholog și prezentator RNTV, a vorbit despre importanța modelelor , în general, și despre modelele din viața ei, în special.
Scriitorul George Canache a prezentat aspecte ale educației tinerei generații de astăzi.
Elena Trifan a apreciat faptul că în cadrul acestei serate s-a acordat o mare importanță educației copiilor și tinerilor și faptul că într-o vreme în care literatura populară și folclorul sunt cvasiabsente în manualele școlare, Ema Petrescu încă mai „gândește în basme și vorbește în poezii”, cum ar fi spus Mihai Eminescu, dovedind o mare sensibilitate, un suflet candid, o înclinație spre valori general umane.
A fost prezentată revista „Artă și comunicare” al cărei conținut este structurat în mai multe capitole: „Editorial/Recomandările «Artă și comunicare»”, „Cronică eveniment”, „Dezvoltare personală”, „Românii din diaspora”, „Educație”, „Istorie”, „Mărgăritare mănăstirești”, „Cronică literară”, „Cronică film”, „Atelier de creație”.
Articolele sunt semnate de scriitori, profesori, oameni de cultură, jurnaliști, consecvenți colaboratori ai revistei: Emilia Petrescu, Ciprian Apetrei, Adrian Iliescu, Isabela Neagu, Doinița Harseim, Iulia Dragomir, Adriana Dana Săvoiu, Angi Mateescu, Lucy Vasilescu, Emilia Luchian, Irina Elena Catrinescu, Mihai Ioachimescu, Ionel Sima-Ștefești, Alexandru Mircea Costea, Elena-Mihaela Dinu, Elena Trifan, Luminița Bratu, Laura Isabelle Avramescu, Laura Calciu – Petrescu.
Autorii prezenți în revista „Artă și comunicare”, nr.12/2024 au exprimat păreri proprii despre sensul vieții și au lecturat din propriile creații.
Elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, de la Colegiul Național „Nichita Stănescu”, cât și poeta Iulia Dragomir au interpretat vocal și instrumental diverse piese muzicale.