A sosit TIMPUL!
Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 212-213,
din noiembrie-decembrie 2016
Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție un număr special, dublu, în format caiet, ediție de lux. Nr. 212-213 (noiembrie-decembrie 2016) al revistei va fi disponibil în scurt timp în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași) și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă recomandăm să accesați și pagina de facebook a revistei TIMPUL și să vă abonați.
În Editorialul din acest număr, Daniel Șandru, directorul onorific al publicației, scrie despre Campania „Oamenii Timpului”, gândită și implementată în jurul revistei de cultură contemporană Timpul, care „a ajuns, după doar două ediții, la formula maximală pe care o puteam realiza rămânând fideli misiunii și valorilor acesteia”.
În paginile următoare, George Bondor, redactor-șef al revistei, propune o retrospectivă a evenimentelor petrecute în anul 2016, care au avut în prim plan TIMPUL: împlinirea a 140 de ani de la înființarea ziarului, parteneriatele încheiate cu manifestări culturale de amploare, acordarea de către domnul Klaus Iohannis, a Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F „Promovarea culturii” revistei TIMPUL și altele.
În paginile de Actualitate, aflați mai multe despre evenimentele de final de an, atât din domeniul editorial, cât și din cel al cinematografiei.
Paginile Focus, coordonate de Radu Vancu propun o incursiune în universul poetic al lui Andrei Bodiu, un dosar al antologiei „Oameni obosiți. Poeme alese de Claudiu Komartin” (Editura Cartier, 2016). Semnează opinii: Andrei C. Șerban, Ioan Șerbu, Anastasia Gavrilovici, Robert G. Elekes și Cristina Vasilică.
Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, au în atenție a VIII‑a ediție a Colocviului anual al Centrului de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie practică, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care a avut o temă provocatoare și actuală: raportul dintre fenomenul traducerii și cel al interpretării. Semnează opinii: Florin Crîșmăreanu, Alexander Baumgarten, Lucian Cosma și Gelu Sabău.
Numărul special al revistei propune un dosar despre o carte-eveniment: Adrian Tudurachi, „Fabrica de geniu. Nașterea unei mitologii a productivității literare în cultura română (1825‑1875)”, Iași, Editura Institutul European, 2016. În dosarul coordonat de Roxana Patraș semnează opinii Oana Fotache, Ovidiu Buruiană și Angelo Mitchievici.
În paginile TIMPUL puteți citi interviul realizat de Andrei Giurgia cu regizorul Igor Cobileanski, prezent la Iași la evenimentul de lansare a filmului „Afacerea Est”, precum și cel realizat de Simona Preda cu istoricul, scriitorul și publicistul Codruț Constantinescu.
În numărul special semnalăm prezența rubricii de teologie, semnată de Pr. Constantin Necula, „Pedagogia iubirii”. Vă recomandăm și paginile de cronică din domeniul artelor plastice, în care veți putea citi articole semnate de Maria Bilașevschi, Oana Maria Nicuță și Adina Scutelnicu.
În paginile de literatură semnează Dan Coman, Doris Duran și Liviu G. Stan.
Numărul 212-213 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Mioara Anton, Dan Mihai Țălnaru, Dorin Stănescu, Simona Preda, Richard Constantinescu, Claudiu Komartin, Cosmin Ciotloș, Andi Mihalache, Aurel Codoban, Angelo Mitchievici, Dana Țabrea, Dragoș Dascălu, Roxana Patraș, Teodora Manea, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Dan Pavel și Lavinia Maria Pruteanu.