Adina Vața: Despre fericire

images

Despre fericire

 

Fericirea este una dintre simţirile fiinţei umane. Atunci când simţi fericirea, totul în jur este frumos, liniştit, colorat, nimic nu te poate deranja.

Părerea mea este că fericirea poate face o persoană să uite de toate relele de pe pământ, de toate lucrurile urâte şi de toate cele ce-i cauzează neplăceri.

Pentru a-mi susţine părerea, voi utiliza câteva argumente ce sper să vă convingă.

Ca prim argument al afirmaţiei mele, pot spune că o persoană fericită nu vede mereu răul într-un lucru, ci doar binele, încercând să-l arate tuturor. De exemplu, atunci când un elev a luat nota maximă la un test foarte greu sau la un examen foarte important, chiar dacă afară plouă, pe el nu-l interesează, deoarece bucuria lui este mai presus de orice fenomen natural. (,,După furtunile sufletului, ca şi după cele ale naturii, învie flori pe care le credeam moarte.”).

Al doilea argument se referă la fericirea pe care o simt doar persoanele bune, cele care pentru a se bucura de ea nu recurg la fapte răutăcioase, care să-i întristeze pe ceilalţi. De exemplu, o persoană rea nu va simți niciodată fericirea la fel ca o persoană bună, deoarece, de cele mai multe ori, persoanele rele, pentru a fi fericite îi fac pe ceilalţi să se simtă rău. (,,Rar se întâmplă ca oamenii răi să fie fericiți. Se otrăvesc cu propria lor răutate.”).

În concluzie, fericirea este un simţământ ce diferă de la o persoană la alta, de la un caracter la altul, de la o faptă la alta. (,,Fericirea depinde de noi.”).

Un comentariu la „Adina Vața: Despre fericire

  1. Până la urmă fericirea e subiectivă. Fiecare o percepe în felul său. Sunt totuşi nişte componente ale vieţii care sunt necesare pentru a-ncepe să fii fericit. Şi anume în primul rând sănatatea. Schopenhauer zicea că 9/10 din fericirea noastă o avem dacă suntem sănătoşi. Mai fericit e un cerşetor sănătos decât un rege bolnav. Apoi viaţa de familie, serviciul, casa şi … cam atât, asta aşa la o primă strigare. Iubirea, dăruirea necondiţionată, bunătatea, dorinţa permanentă de înnobilare … şi mai puneţi şi dvs. ce mai consideraţi. Oricum problema principală a unei naţii este să fie cât mai mulţi oameni fericiţi. Fericirea naţională e un concept tot mai actual. Cum ar suna – România – ţara cu cei mai mulţi oameni fericiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *