După părerea mea, arta are un rol important în educarea tinerilor.
Pentru a-mi susține opinia, voi utiliza două argumente ce sper să vă convingă că nu greșesc.
Primul argument este acela că prin artă, oamenii învață să-și expună sentimentele. De exemplu, un pictor, atunci când pictează o furtună, poate fi nervos în acel moment, prin realizarea lucrării reușind să-și exteriorizeze sentimentele. Prin artă nu se înțelege doar pictură, muzică, dans, teatru, literatură. Oricare dintre acestea ajută la formarea caracterului și personalității unei persoane, mai ales a tinerilor care astăzi nu prea știu să-și exteriorizeze sentimentele.
Al doilea argument se referă la modul de formare al oamenilor, dar la cunoașterea trecutului. Educarea nu constă doar în a ști să scrii, să citești, ci și în a-ți cunoaște trecutul și marii reprezentanți ai țării. De exemplu, o persoană ce nu a vizitat niciodată un muzeu, nu a ascultat niciodată muzică clasică sau nu a citit niciodată creații ale marilor poeți și scriitori nu are același nivel de educație cu una care a citit cel puțin o poezie.
În concluzie, arta are un rol în educare tinerilor, unul foarte important, motivele fiind explicate mai sus. A exclude arta din educația unui copil este sinonim cu a exclude educația din creșterea unui copil.