Când tot ce credeai că ştii se resetează (I). Proză de Mariana Palaghia

https://blog.revistaderecenzii.com/

Prof. Constantin Dulcan și Mihai Morar

De-abia acum am dat întâmplător pe net de podcastul „Fain & Simplu” din 2021 în care Mihai Morar l-a avut ca invitat pe profesorul Constantin Dulcan, o somitate recunoscută internaţional prin cercetările, invenţiile, lucrările şi publicaţiile sale ştiinţifice în domeniul neurologiei şi psihologiei umane.

Interviul de peste două ore mi-a confirmat unele dintre lucrurile aflate din alte surse, dar a reuşit să îmi răstoarne unele convingeri stabilite dintotdeauna în mintea mea de către şcoală, societate şi medicina modernă. Şi mai mult, m-a făcut să îmi pun o sumedenie de întrebări fundamentale, la care nu m-am gândit niciodată până acum.

Iată câteva dintre lucrurile pe care nu le ştiam dar pe care le-am aflat de la acest mare specialist care afirmă concluziile a zeci de ani de cercetări:

  • În subconştientul nostru este înscrisă toată istoria Universului – iar dacă noi am şti să „citim” această sursă, nu am avea nevoie de alta. Ca exemplu, prof. Dulcan a scris în 1981 volumul „Inteligenţa Materiei” accesând această „bază de date” universală din subconştientul său.
  • Noi oamenii trăim în relaţia cu ceilalţi oameni, relaţia cu mediul înconjurător, dar şi relaţia cu Cosmosul, pentru că suntem parte din Univers – ale cărui legi fundamentale şi parametri susţin şi coordonează existenţa noastră.
  • Creierul este cel mai mobil şi cel mai complicat organ din univers. Se modifică, se modelează biochimic, anatomic şi funcţional în funcţie de ceea ce gândim. Pentru orice idee nouă, se face o conexiune nouă într-un timp teribil de rapid. Se poate ajunge la noi reţele neuronale care înseamnă un creier nou, indiferent de vârsta omului.
  • La fel ca gândurile şi emoţiile  – şi cuvintele pe care le rostim pot fi benefice sau nocive – afectând nu doar pe semenii noştri, ci şi mediul înconjurător şi Universul.
  • Impactul dintre Conştiinţă (care este un ram al Conştiinţei Cosmice – aceea care a creat Universul) şi creier – rezultă mintea. Mintea este rezultatul tuturor reacţiilor – şi chimice şi electrochimice din creier.
  • Noi suntem gestionaţi de o Conştiinţă, de o inteligenţă de o forţă extraordinară. Avem mai multe celule în corpul nostru decât există stele în galaxie – trilioane de trilioane de celule. Fiecare are de la 8.000 la 10.000 de reacţii pe secundă. Toate aceste reacţii sincronizate ale celulelor din organism duc la o funcţionare normală şi coerentă a noastră. Cine coordonează toate aceste reacţii şi asigură sincronicitatea? Pentru că noi în mod cert nu coordonăm aceste procese, nu spunem inimii în ce ritm să bată sau stomacului în ce mod să lucreze. Toate acestea ţin de Universul nostru, acesta este subconştientul. Inteligenţa cosmică este subconştientul nostru. Noi suntem rezultatul acestei Conştiinţe. Ceea ce nouă ne dă posibilităţi nelimitate.
  • Forţa gândului este cea mai puternică forţă din Univers. Noi putem da subconştientului orice dispoziţie, iar acesta şi-o însuşeşte fără să pună întrebarea dacă e bine sau e rău. Tot ceea ce gândim are o finalitate în realitate.
  • Este foarte important ca noi să gestionăm ceea ce gândim pentru că cel mai neînsemnat gând al nostru călătoreşte până la margini de Univers – şi invers, cele mai îndepărtate Galaxii ne trimit semne până în grădina noastră (unde electromagnetice) – dovada că gândul este cea mai puternică forţă din Univers, este fundamentul tuturor legilor
  • Forţa gândului o dă afectivitatea, trăirea. Cu cât forţa este mai mare, cu atât realizarea gândului este mai posibilă. Iar creşterea acestei forţe a gândului se realizează cu inima. Măsurătorile au demonstrat că inima are un câmp de cinci ori mai mare decât creierul – aşa că nu vorbim de „forţa gândirii”, ci de „forţa inimii”, totul trece prin inimă. Când vrei ceva te rogi cu inima, cuvintele şi gândurile trec prin inimă – şi nu întâmplător cea mai scurtă şi puternică rugăciune din Ortodoxie este „Rugăciunea Inimii”

Sincer – nu am comentarii, vreau să las să „se aşeze” toate aceste informaţii la care voi reveni ulterior să le disec mai în profunzime pentru că, recunosc, sunt extrem de incitante.

Dar până atunci voi căuta să aflu cine este Joe Dispenza – despre care prof. Dulcan a vorbit în termeni elogioşi, mărturisind că a citit toate cărţile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *