A sosit TIMPUL!
Vă recomandăm noul număr al Revistei de cultură și politică TIMPUL, nr. 228, apariție martie 2018.
Revista de cultură și politică TIMPUL vă aduce în atenție apariția numărului 228 din luna martie 2018, care este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești, Librarium, Libris Brașov și Sedcom Libris, iar în format digital pe www.elefant.ro și pe www.adenium.ro. Urmăriți-ne pewww.revistatimpul.ro, precum și pe pagina de facebook a revistei.
Numărul 228 al revistei de cultură și politică Timpul are o temă specială – „Unirea Basarabiei cu România” – și include texte semnate de Petru Clej, Iulian Chifu, Eugen Tomac, Radu Găină, Sergiu Musteață. Adriana Nazarciuc (directoarea editurii Adenium, care publică Timpul) și Dan Pavel (directorul revistei Timpul) au realizat un megainterviu cu scriitorul și militantul Nicolae Dabija (din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române), intitulat „Conjunctura politică necesară revenirii Basarabiei acasă e favorabilă”.
Dan Pavel publică editorialul „Amenințările lui Putin”, iar Sabin Drăgulin (redactorul șef al revistei Timpul) semnează cronica internă (”Pe scut sau sub scut”). Cronica externă a Timpului se intitulează „Repoziționările Chinei și noul dezechilibru mondial.” La rubrica „Centenar. Un secol de istorie națională și europeană (1918-2018)”, publicată pe întregul an 2018, semnează Dan Dungaciu și Victor Rizescu. Din actualul număr, revista de cultură și politică începe să publice un serial intitulat „Justiția tranziției”; după cum explică editorii, în „Necesitatea analizei”, „Viitorul României ca democrație și stat de drept depinde de finalizarea reformei justiției”; serialul începe cu un articol semnat de Adelina-Liana Țînțariu.
Actorul Adrian Păduraru semnează rubrica lunară „Cred”; actualul număr conține poezii semnate de Ioana Scoruș, Teodor Corban și Mihaela Stanciu. Cristina Simion scrie o amplă cronică la expoziția lui Eugen Raportoru, artist plastic stabilit în Germania. Mihaela Toader semnează cronica de carte la volumul Basarabeanul bruiat de KGB. La microfonul Europei Libere – Grigore Singurel, 1981‐1990 de Sergiu Musteață, iar Florica Rodica Hariga scrie despre lucrarea medievală Călătoria Sfântului abate Brendan.
Mihaela Bilașevschi și Oana Maria Nicuță Anastasia Stoiciu semnează cronicile de arte vizuale, Daniel Ungureanu cronica de film, iar Dana Țabrea cronica de teatru. Actualul număr publică în continuare texte scrise de autori străini în exclusivitate pentru revista Timpul: în traducerea lui Sabin Drăgulin apare textul „Rolul lui Otto von Bismarck pentru realizarea tranziției de la monarhie la republică” de Ursula Ollendorf.
Revista Timpul este publicată de editura Adenium, al cărei CEO este Adriana Nazarciuc. În noua sa formulă de revistă de cultură și politică, Timpul este rezultatul unui efort colectiv, sub coordonarea lui Dan Pavel (director), Sabin Drăgulin (redactor-șef), Adina Scutelnicu (secretar general de redacție).
Partener media principal – Agenția Natională de Presă AGERPRES.
Apropo, de -NTÂI APRIL…
Nu există – azi – în Lume,
Un alt Neam mai pus pe glume
Și la …Țepe, mai de fală,
Ca Nația lui Păcală!
Petre Cazangiu