Mariana Rusen: Deschiderea Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014

1558396_631337000288400_7813480068204965820_n

TVR 2 şi TVR HD transmit miercuri, în direct, de la ora 12.00, deschiderea
Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014.

Zilnic, de la ora 17.00, sunt programate transmisiuni de la Romexpo

În perioada 28 mai – 1 iunie, TVR 2 şi TVR HD transmit zilnic, în direct sau înregistrat – de la complexul Romexpo din Bucureşti – cele mai importante evenimente, lansări, dezbateri şi informaţii de la ediţia a IX-a a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014.
Din studioul TVR amenajat la Romexpo, Cătălin Sava va modera zilnic, timp de o oră, discuţii cu invitaţi de marcă, scriitori sau expozanţi. Dezbaterile vor fi completate de cele mai importante evenimente Bookfest – „culese” de Corina Dobre, atentă la tot ceea ce se întâmplă la fiecare stand prezent la acest mare eveniment cultural internaţional.
Ceremonia de deschidere oficială a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014 va fi transmisă în direct de TVR 2 şi TVR HD – miercuri, 28 mai, de la ora 12.00 şi în reluare, de la ora 17.00. De altfel, telespectatorii TVR 2 şi TVR HD pot urmări de miercuri până duminică – zilnic – de la ora 17.00, un program special de o oră de la Bookfest – 2014.
Câteva dintre personalităţile cu care Cătălin Sava va discuta pe parcursul celor cinci zile în studioul TVR de la Bookfest sunt: Nora Iuga, Ovidiu Şimonca, George Neagoe, Tudor Bănuş, Daniel Cristea-Enache, Cristina Pitcoschi, George Banu, Bedros Horasangian, Ioan Bogdan Lefter, Gheorghe Florescu, Emil Hurezeanu, Eugen Uricaru, Liliana Corobca, Emil Brumaru, Magda Carneci, Radu Mareş, Gabriela Adameşteanu, Emil Hurezeanu, Vasile Andru, Cristian Tudor Popescu, Doru Buşcu, Carmen Muşat, Florin Iaru, Alex Ştefănescu, Simona Popescu, Ovidiu Enculescu.
Pentru că Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest este Polonia, telespectatorii vor putea afla informaţii despre volumele cu care această ţară participă la evenimentul de la Bucureşti, îl vor cunoaşte pe Tomasz Kluz (de la institutul Polonez), iar Corina Dobre va transmite în direct momentele cheie de la lansarea autobiografiei Danutei Wałęsa, soţia fostului preşedinte polonez Lech Wałęsa.
Duminică, de 1 iunie, transmisiunea TVR va cuprinde şi o reflectare maI largă a ceea ce se întâmplă la Bookfest Junior. Corina Dobre va trece în revistă activităţile pentru copii care au loc în cadrul Salonului Internaţional de Carte de la Bucureşti.
Şi campania TVR 2 Citeşte româneşte va avea sâmbătă, de la ora 22.00, la TVR 2, o ediţie legată de o lansare importantă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest – 2014. Exact în ziua când Gabriela Adameşteanu lansează volumul său„Anii romantici” la Bookfest, telespectatorii o pot urmări pe autoare stând de vorbă cu gazda emisiunii, Ioan Buduca, despre nou-lansatul volum inedit de amintiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.