Mirela Teodorescu: Trezeşte Banii din Viaţa Ta!

descărcare (1)

Mirela Teodorescu: Trezeşte Banii din Viaţa Ta!

 

Fericirea cuprinde cinci părţi. O parte este a lua hotărâri bune; a doua este a avea simţuri bune şi sănătate trupească ; a treia este a avea reuşită în ceea ce intreprinzi ; a patra-i reputaţie bună printre oameni şi a cincea abundenţă de bani şi a bunurilor folositoare pentru viaţă. – (Platon)

A vorbi despre bani nu este tocmai uşor, scopul acestui articol nu este de a vă povesti de scheme financiare ci despre lucruri care să vă mute mentalul din zona de confort către o zona de acţiune, să vă stârnească, să vă evaluaţi starea, să vedeţi unde sunteţi şi să luaţi decizii. Nu am fost educaţi, învăţaţi să gândim, să acţionăm, să evaluam o cultură business de aceea facem şi multe greşeli şi nu înţelegem, nu folosim integral capacitatea noastră, potenţialul nostru mental, spiritual, emoţional de a percepe realitatea ce ne înconjoară.

Am participat la un seminar pentru dezvoltarea abilităţilor de gestiune a banilor, conceput şi prezentat de Liviu Păsat. Informaţiile prezentate au venit după ani de studiu, materiale parcurse, workshop-uri lucrate.

 

Universul este alcătuit din materie, energie şi informaţie. Şi banii fac parte din acest sistem. Ceea ce trebuie să facem noi este să resuscităm energia şi să o orientăm către noi. Ceea ce se întâmplă nu este întâmplător, vrei mai mult, acţionezi, reorientezi energii către tine. Lucrurile trebuie simţite, trăite.

 

Exista o poveste aici : Un japonez se întoarce din concediu din Europa. Colegii îl întreabă curioşi cum a fost în concediu, ce a văzut ?  Personajul răspunde : Nu ştiu, încă n-am developat filmul ! Concluzia : haideţi să trăim momentul actual al vieţii noastre!

 

Psihologia (din limba greacă: ψυχή psyché = suflet, λόγος logos = știință) este ştiinţa care studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale ca inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt sentimentele, speranțele și motivarea, procese fie conștiente, fie inconștiente.

 

Am văzut, am întâlnit oameni care au toate condiţiile să fie fericiţi şi nu sunt fericiţi, am văzut oameni care au multe lipsuri şi sunt fericiţi, am văzut oameni care deşi nu au foarte multe cunoştinţe le iese totul din prima, dar am văzut şi oameni care sunt plini de informaţii şi nu le iese nimic.

Oare dece ?

Pentru că oamenii sunt diferiţi. Când afli o informaţie să nu spui “asta o ştiu” deoarece mentalul se blocheaza, clasează informaţia, procesarea ei încetează, e posibil să o pierzi din curent. Această informatţe trebuie întâmpinată cu concluzia “interesant”, astfel ea intră în circuitul mental pentru procesare, este reevaluată, este percepută din alt punct de vedere.

 

 

“O hartă este cel mai simplu și mai elegant mod de prezentare a datelor variabile pe o suprafață. Este un model bidimensional pe care mintea omenească îl recunoaște și îl înțelege cu ușurință, și care oferă informații calitative și cantitative” (T.A. Margerison, „Computers and the renaissance of cartography, London, 1976, pag. 3).

 

 

“O abstractizare a trăsăturilor esențiale a unei țări. Ajutorul neprețuit pentru o călătorie mentală care oferă mai multe informații decât călătoria propriu-zisă” (R.G. Collingwood, „Speculum mentis, or the map knowledge” Oxford, 1924, pag. 309).

 

“Reprezentarea grafică care facilitează înțelegerea spațială a lucrurilor, conceptelor, condițiilor, proceselor și evenimentelor din lumea omenească„. reprezintă harta mentală.(J.B. Harley, David Woodward, „The history of cartography”, i, Chicago, 1987, pag. xvi).

 

Această hartă mentală este alcatuită din convingeri, atitudine acţiune. Primul pas care trebuie făcut atunci când ai informaţie este de a conştientiza că ai ceva ce trebuie folosit, faci un program. Noi funcţionăm pe bază de programe.

Daca în existenţa noastră ni s-a cultivat o ideea, această idee se dezvoltă şi ne învârtim în jurul ei, nu vedem altceva. De exemplu, banii nu aduc fericirea, banii sunt periculosi, banii sunt ochiul dracului…, declaraţii auzite în familie, în şcoala, în societate, pe stradă, în media…

 

Auzim acest program şi funcţionăm pe baza lui fără a schimba ceva, avem şi tendinţa de generalizare avănd numai experienţa noastra ca bază de plecare. Iată un exemplu simplu. Plec de acasă mai devreme pentru că nu găsesc loc de parcare, aşa s-a întipărit în mintea mea şi aşa lucrează mentalul, aşa e programat. Dar dacă programezi mentalul altfel, e uşor să gaseşti şi loc de parcare, nu crezi că-l şi găseşti? E o încercare!

 

Există o regula în creier care spune că ochii văd ceea ce le spune creierul să vadă, îl educăm corespunzator şi avem rezultatele dorite, putem schimba percepţia despre un anumit lucru.

 

Succesul financiar se realizează prin anumiţi paşi: identitate, valoare, convingeri, cunoştinţe, abilităţi, acţiune, mediu. Oamenii din jurul nostru ne influenţează, copiem alţi oameni dar pentru a reuşi trebuie să rezonezi cu ceilalţi. Banii sunt importanţi pentru fizic, emoţional, profesional, familie spiritual, financiar. Fiecare dintre noi a trecut prin aceste etape şi a văzut importanţa lor. Banii te ajuta să trăieşti viaţa rotund, etapele sunt sectoare care fac parte din roata vieţii, ele trebuie aduse numai la aceeaşi rază.

 

Starea interioară a fiecăruia este cea care gestionează emoţiile. Warren Buffet spune că: „Până nu gestionezi emoţiile să nu te aştepţi să gestionezi banii!”

Emoţiile sunt caracterizate de fiziologic, focusare şi limbaj.

Fiziologicul se referă la modul cum iţi ţii corpul, postura unui om spune starea lui. Un spate drept, arată o stare de spirit bună, nu degeaba avem sloganul „emotion is created by motion” spune Anthony Robbins.

Trăim intr-o civilizaţie  de cutie, trebuie să ieşim din ea. Think out of box!

 

Focus – concentrarea atenţiei, a gândurilor, alimentează mentalul cu energie. Mentalul răspunde la întrebările puse, dacă întrebarea este pusă greşit şi răspunsul este necorespunzător. De aici rezultă, „calitatea vieţii e dată de calitatea întrebărilor puse în mod repetat”.

Când încasezi bani, creezi valoare, banii sunt un rezultat. Începi să te concentrezi să faci valoare. Cand ajuţi pe cineva, ajuţi alţi oameni, creezi valoare. Când gaseşti mecanismul de a ajuta, începi să faci uşor aceste lucruri.

Sunt trei idei pe care trebuie să te concentrezi: să fii recunoscător, să te gândeşti pe cine iubeşti cu adevărat, sa te gândeşti cine te iubeşte cu adevărat. E nevoie să fii sincer cu tine insuţi. Legea atracţiei funcţionează, atragi ceea ce eşti cu adevărat.

Limbajul- cuvintele influenţează starea emoţională a fiecăruia. De câte ori nu ni s-a întamplat să spunem, „am primit o veste proastă, dar mi-a spus-o frumos!” Să avem rezultate în exterior schimbând din interior.

Cum facem să devenim mai bogaţi?

1. Plăteşte-te mai întâi pe tine. Din ceea ce câştigi pune deoparte 10% undeva, într-un loc sigur, o puşculiţă. Eliberează-te de frica de zi cu zi.

2.Bugetul zilnic. – Conştientizează cheltuielile zilnice, evaluează, analizează. Vei fi uimit de rezultate.

3. Instruirea.- Dacă nu eşti instruit, e mică probabilitatea ca să fii o investiţie bună pentru altcineva. Fiecare decide pentru el cum vrea să fie perceput in afară de ceilalţi. Şi nu uita, plateşte-te mai întâi pe tine însuţi!

4. Recunoştinţa. –Universul este abundenţa, mulţumeşte pentru ce primeşti.

5. Dăruieşte şi vei dobândi la rândul tău. Dăruieşte din timpul tău, din cunoştinţele tale, dar dăruieşte!

 

Aceste informaţii le-am structurat în acest fel de la seminarul lui Liviu Păsat, trainer specializat în acest domeniu. Îi multumesc pe aceasta cale că mi-a deschis spiritul spre canalele orientate atragerii de energii pozitive.

La rândul meu, dăruiesc din tot sufletul aceste informaţii tuturor celor care le doresc, trebuie numai prelucrate şi adaptate fiecărui spirit.

 

Inspiraţie,

 

Mirela Teodorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *