Emilia Nicolaescu aduce un nou sezon al emisiunii „Locuri, oameni şi comori”
· Din 18 martie, în fiecare duminică, de la ora 13.30, la TVR 3
· În prima ediţie aflăm peripeţiile prin care a trecut “Femeia de la Poiana Cireşului”, o statuetă veche de 20.000 de ani, pentru a ajunge la noi.
Singura emisiune despre poveştile incredibile din spatele unor valoroase piese de muzeu: “Locuri, oameni şi comori” – revine, din 18 martie, la TVR 3. Realizatoarea şi prezentatoarea Emilia Nicolaescu a pregătit noi episoade despre LOCURI care ascund mistere şi comori neştiute, COMORI furate care au fost recuperate şi despre OAMENI care şi-au făcut din recuperarea istoriei o profesie de onoare.
“Comori care ascund mistere şi enigme. Altele, drame şi blesteme. Dar toate sunt legate de oameni care şi-au făcut din păstrarea şi recuperarea lor, o meserie de onoare. Adevărul istoric va lua locul miturilor şi legendelor, în fiecare duminică, începând din 18 martie, de la 13.30”, declară Emilia Nicolaescu.
“Continuarea unei producţii cu un nou sezon înseamnă o responsabilitate şi o provocare mult mai mare! Pentru că aşteptările sunt mult mai mari! Sezonul trecut a fost selectat integral pentru a face parte din Catalogul URTI (Uniunea Internaţională a Televiziunilor Publice) pe anul 2017, aşa că următorul sezon va trebui să fie cel puţin la fel de apreciat. Sunt convinsă că subiectele pregătite îi vor captiva atât pentru cei care nu ştiu istorie, cât şi pentru cei pasionaţi sau specialişti în acest domeniu. Vor fi multe poveşti adevărate, fascinante, precum povestea celei dintâi opere de artă descoperită pe teritoriul României, istoria comorilor Covasnei şi ale Govorei, despre marea falsificare de bani din 1915 sau despre jaful secolului din 1959. Vă invit cu mult drag, la TVR 3, să intraţi în fascinanta lume emisiunii noastre” – completează Emilia Nicolaescu.
Și lucrătorii sub acoperire au talent…
– Vecine, unde ți-e consoarta, cea mai vestită gospodină?
– O, mulțumesc, ce gentlemen! Acum, precis, e în grădină…
– Dar, nu o văd, de-un ceas aproape, tot perimetrul îl rețin…
– Ești amator, nu ai habar, e necesar să …sapi puțin!
Petre Cazangiu