Philip Baker este un renumit speaker motivaţional, autorul mai multor cărţi de succes, ca de exemplu: Secrets of Super Achievers, Attitudes of Amazing Achievers, Wisdom – The Forgotten Factor of Succes. Locuieste în orasul Perth, unde este pastor principal în biserica Riverview, una dintre cele mai mari biserici din Australia. Are un jurnal online în care scrie în mod constant observaţii asupra unor subiecte variate din politică, filosofie, teologie, poezie, sport etc. Puteţi vizita blogul sau intrând pe www.philipbaker.net.
„Vei deveni la fel de nevrednic precum dorinta ce te controleaza sau la fel de mareţ precum aspiraţia care te domina. Secretele oamenilor impliniti este scrisa: – pentru cei care îndrăznesc să sondeze profunzimile propriei fiinţe şi să spere – pentru cei care nu se mulţumesc să trăiasca în van – pentru cei care vor sa depaşească mediocritatea şi să avanseze înspre reuşită.
Mulţi dintre noi vor să-şi îndeplinească menirea şi să aibă o existenţă excepţională. Ne dăm seama că suntem înzestraţi cu un potenţial uriaş, dar cum procedăm pentru a-l educa şi a-l lăsa liber? În Secretele oamenilor impliniti, Philip Baker se apleacă asupra unor zone cheie pentru dezvoltarea personala, printre care se numară: – caracterul – responsabilitatea – pasiunea – optimismul – tenacitatea – disciplina – învaţarea – umilinţa – curajul.
„A fi responsabili ne determină să ne dam seama că opţiunile sunt semnificative… ceea ce influenţează felul nostru de a fi şi destinaţia spre care ne îndreptăm,” afirmă Philip Baker. „Pe scurt, viitorul nostru poate fi schimbat.”
Sunt redate în continuare câteva citate remarcabile din „Secretele oamenilor împliniţi”.
– Caracterul nu se măsoară în voturi, cifre de vânzări, fani sau conturi bancare.
– Reputaţia unui individ este felul în care îl consideră oamenii. Caracterul său este modul în care îl vede D-zeu. Joseph Addison
– Cu cât acceptăm mai repede faptul că principalul vinovat pentru necazurile noastre suntem noi înşine, cu atât mai repede vom începe să luăm decizii care ne vor schimba existenţa.
– Viaţa este asemenea unui râu. Ne putem lăsa în voia apei pentru a vedea unde ne vor purta curenţii, dar avem destul control pentru a vâsli înspre unul dintre maluri sau în amonte.
– Viaţa egoistă, viaţa care se concentrează asupra plăcerilor personale drept scop primordial va conduce întotdeauna la dezamăgire şi, în cele din urmă, la disperare.
– Învinşii văd străzile acoperite de gheaţă, dar învingătorii îşi pun în picioare patinele.
Denis Waitley
– Nu găsi defecte, găseşte remedii. Henry Ford
– Optimistul e concentrat pe soluţii.
– Ar trebui să cântăm mai mult, să zâmbim mai mult şi să nu ne grăbim, ca să putem mirosi florile, admira priveliştea şi pentru a ne putea bucura de această călătorie.
– Simţul umorului este uleiul care reduce uzura provocată de responsabilităţile mari.
– Principii practice pentru a putea rezista în toiul unei furtuni: nu uita că furtuna nu durează o veşnicie, găseşte resurse în tine însuţi, rezistă, nu îţi uita visul.
– Fără scuze, fără victime, fără plângăcioşi, fără nonsensuri, fără paranoia!
– Trebuie să facem faţă obstacolelor şi suferinţei, dar nu trebuie să li se permită niciodată să înfrângă sufletul.
– Dacă vecinul nostru arată precum un mac înflorit, acest lucru trebuie să ne inspire pentru ca noi înşine să evoluăm şi să ne bucurăm de umbra lui. A-l rupe înseamnă a ne alătura gloatei de indivizi care consideră că mediocritatea este normală şi că freamătul, culoarea şi visurile sunt vinovate pentru toate relele societăţii.
– Toţi cei care încetează să mai înveţe sunt bătrâni, fie că au 20 sau 80 de ani. Toţi cei ce continuă să înveţe rămân tineri. Henry Ford
– Viaţa nu este o repetiţie generală. Trebuie să ne oprim acum, să o contemplăm şi să medităm chiar în momentul prezent.
– Dorinţa constantă de a deţine ceea ce nu avem încă ne răpeşte posibilitatea de a ne bucura şi de a sărbători ceea ce deja deţinem.
– Viaţa este un maraton, nu un sprint. Nu are nici un sens să te grăbeşti pentru a ajunge pe piscul muntelui atât de obosit, încât nici să nu te poţi bucura de privelişte, uitând de cei dragi – familia şi prietenii – şi lăsându-i în urmă.
– Destinele măreţe nu răsar de la sine, ci trebuie create!
– Să fim curajoşi. Să nu renunţăm şi să luptăm. Să ne îndeplinim menirea. Viaţa este pentru cei vii. Anii trec. Acum este momentul să luăm o hotărâre!